Dosta je bilo stagnacije i zaostajanja, Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorska županija trebaju promjene, trebaju nove ljude koji će ih konačno povesti putem razvoja i napretka! Ovo je osnovna poruka koja je u ponedjeljak navečer upućena s javne tribine u Bjelovaru kojom je Hrvatska demokratska zajednica zajedno s koalicijskim partnerima HSS-om i HSLS-om krenula u službeni dio izborne kampanje za predstojeće lokalne izbore. Podršku HDZ-ovim kandidatima, Miri Totgergeliju, kandidatu za župana, i Anti Topaloviću, kandidatu za gradonačelnika, u bjelovarskom Kulturnom i mulitmedijskom centru došli su iskazati čak trojica ministara Vlade RH, Goran Marić, ministar državne imovine, Gari Cappelli, ministar turizma te Milan Kujundžić, ministar zdravstva.

Pozivajući na donošenje zdrave odluke, što je ujedno i njegov izborni slogan, Ante Topalović je ukratko predstavio današnju nezadovoljavajuću poziciju Bjelovara te najavio poteze koji bi trebali doprinijeti njegovu razvoju i boljitku svih njegovih građana. Govoreći o neophodnim promjenama, saborski zastupnik i kandidat za župana Miro Totgergeli posebno se osvrnuo na poziciju koju Bjelovarsko-bilogorska županija danas ima u Hrvatskoj.

-Prema podacima Hrvatske gospodarske komore naša županija je po gospodarskoj snazi na posljednjem mjestu u Hrvatskoj i to je podatak koji nam najbolje govori kako je i u kojem smjeru sve ove godine županija vođena. Već 17 godina vode je isti ljudi, točnije isti čovjek i zato su nam potrebne promjene – naglasio je Totgergeli. U nastavku je pojasnio na što će se posebno fokusirati nakon što postane župan navodeći projekte od izgradnje bolnice bez kreditnog zaduženja i uvođenja besplatnih prijava na natječaje za nacionalne i EU fondove za poljoprivrednike, obrtnike i male poduzetnike do izgradnje brze ceste i povezivanja naše županije sa Zagrebom već iduće godine.

Dajući snažnu podršku kandidatima Totgergeliju i Topaloviću, na stanje u županiji osvrnuli su se i prisutni ministri. Gari Cappelli podsjetio je na činjenicu da je ova županije prije nekoliko godina davala ministra turizma, ali da unatoč tome nije ostvarila pomake u razvoju turističkih potencijala te da ni danas ne pruža dovoljnu podršku vlastitoj Turističkoj zajednici. Ministar Kujundžić se uz ostalo osvrnuo i na projekt izgradnje nove bolnice navodeći decidirano da njegova realizacija u predloženom obimu, točnije uz kreditno zaduženje, izlazi iz okvira realnog te pozvao one koji to guraju da pokažu veću odgovornost i osjećaj za trenutak i stanje u kojem se županija nalazi.

Ministar Marić u svom nadahnutom obraćanju posebno se osvrnuo na činjenicu da HDZ u Bjelovaru i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nije imao svog gradonačelnika i župana još od 2000. – 2001. godine i da je sada prilika da se to konačno promijeni. Posebnu poruku uputio je i onima koji su se u nekim trenucima ponašali suprotno odlukama i interesima stranke te ih pozvao da na predstojećim izborima pokažu punu lojalnost stranci ili u suprotnom da je napuste i odu s onima za koje rade.