Mile Sučić (31), klupska ikona NK Mladost iz Ždralova karijeru će nastaviti u gradskom rivalu NK Bjelovar. Vijest je to koja je iznenadila ljubitelje lokalnog nogometa jer je Sučić od svoje 17. godine član prve momčadi kluba s ‘Brda’.

Naime, nakon što je prošao školu nogometa u Ždralovima, Sučić je sa 17 godina zaigrao za prvu momčad te je s vremenom postao daleko najbolji strijelac u bogatoj klupskoj povijesti. Odigrao je za crvene preko 600 utakmica, a bio je i najbolji strijelac Treće hrvatske nogometne lige.

No, prošle sezone Sučić je od trenera Papca dobio minute na kapaljku to jest odigrao je u jesenskom dijelu polusezone samo 70-ak minuta što ga je i samog iznenadilo jer se kaže, osjećao spremnim.

-Iskreno, nemam pojma što se dogodilo i zašto jesenas nisam više igrao. Oporavio sam se od povrede i stavio se na raspolaganje treneru Papcu i njegovim suradnicima koji su mi dali samo 70 minuta igre. Jasno da sam razočaran i smatram da nisam zaslužio takav tretman. Ukoliko sam postao višak i nedovoljno dobar za apetite Mladosti, onda sam kao igrač s najboljom klupskom statistikom u povijesti zaslužio da mi se to otvoreno izjavio je Mile još prije desetak dana kada je shvatio da se na njega na ‘Brdu’ ozbiljno više ne računa.

Prije nekoliko dana Sučić je prelomio i odlučio prihvatiti ponudu NK Bjelovara, velikog sportskog rivala kluba s ‘Brda’ te će od ove polusezone ‘neboder iz Novoseljana’ biti prva špica ‘bijelih’.

Iako sada NK Bjelovar i NK Mladost iz Ždralova imaju dobre odnose, sportski rivalitet ovih dvaju klubova uvijek je posebno izražen i u međusobnim utakmicama i jedni i drugi igraju s posebnim žarom, a i gledatelji s nestrpljenjem uvijek čekaju njihove dvoboje. Bilo je već nekoliko prelazaka iz jednog kluba u drugi i naravno da je to sasvim normalna stvar u svijetu sporta i nogometa, no ipak je poseban slučaj kada dijete jednog kluba u kojem je postao ikona ode kod ‘najljućih’ rivala. No, ako su mogli Kranjčar i Figo, zašto ne bi mogao i Mile. (vec)