Iako mnogi misle da je Prva županijska liga svoja vrata za ovu jesen zatvorila bez posebno značajnih stvari i s po malo očekivanim rezultatima, no, nije bilo baš tako. Kako i kroz prvenstvo, pa tako i u zadnjem kolu, za senzaciju se pobrinuo brezovački BŠK. Ne svojom sjajnom igrom, ne nekom iznenađujućom pobjedom ili porazom kojih je ove jeseni bilo prilično, nego nastupom jednog od svojih igrača. Naime, Milan Pavičić, u nogometnim krugovima puno poznatiji pod nadimkom Grizli i kao sjajni i neuništivi golman, od prve minute stao je na gol BŠK-a na utakmici zadnjeg jesenskog kola u Siraču, a senzacija je u tome što je Grizli taj nastup upisao u svojoj 69. godini života što mu je najvjerojatnije donijelo naslov najstarijeg aktivnog nogometaša u Europi.

PRVI NASTUP DAVNE 1965.

Ne treba biti neki medicinski stručnjak kako bi se kroz razgovor s Grizlijem zaključilo kako je mentalno u boljem stanju nego puno mlađih ljudi, međutim, Grizli se usprkos svemu ne sječa svog prvog nogometnog nastupa.
– Ne sjećam se svoje prve nogometne utakmice, ali sjećam se da sam nastupio s 16 godina i to sa specijalnim liječničkim pregledom. Počeo sam igrati s pokojnim Ćukovićem, Rojčevičem, Dragecom Rahleom, kasnije su naišli Mirko Pleić, Ivan Ledinski, a sad sam nastupio s igračima kojima bi mogao biti ne djed nego pradjed. Usprkos toj velikoj razlici u godinama na utakmici u Siraču s igračima sam bio ravnopravan. Međutim, stati na gol može svatko, ali ja sam na toj utakmici protiv Kamena primio četiri pogotka, dva sam mogao obraniti, ali sam i zato obranio nekoliko zahtjevnih udaraca.

CIJELU KARIJERU U BREZOVCU

Te riječi kao da sugeriraju kako Grizli usprkos brojnim godinama nije kazao svoju zadnju nogometnu riječ.
– Ma ne. Nastup u Siraču nije bio samo zbog statistike ili kako bi se mogao pohvaliti s tim podvigom. Ne razmišljam o oproštajnoj utakmicu. Sve dok me u BŠK-u budu trebali ja sam tu. Zdrav sam, osjećam se sjajno, dva puta tjedno idem na rekreaciju tako da igrači trebaju imati puno nogometnog znanja kako bi mi postigli pogodak.
Iako je veličanstvena već sama činjenica da je Grizli s 69. godina stao na gol u utakmici Prve ŽNL, posebnost je i u tome što je on gotovo cijelu svoju karijeru bio vjeran BŠK-u iz Brezovca.
– Da, osim kad se onih davnih dana BŠK kao klub na kratko ugasio i kad sam tada branio za Česmu i Galovac, cijelu nogometnu karijeru proveo sam u Brezovcu. Na preporuku Ivana Bedija koji je cijenio moje golmanske sposobnosti Jura Fofonjka želio me dovesti u Mladost iz Ždralova, međutim, otišao sam raditi u Njemačku tako da od tog prelaska nije bilo ništa.

VAŽNA JE LJUBAV

Milan Pavičić Grizli nije kazao svoju zadnju nogometnu riječ. Ne priznaje granice, ne boji se mlađe konkurencije, ne plaši se stati na gol i baciti se protivniku pod noge, pun je samopouzdanja, ljubavi prema nogometu i volje za dokazivanjem.
– Kopačke i lopta stalno su mi u autu i usprkos svom zahtjevnom poslu uvijek sam spreman sve ostaviti i doći na nogometnu utakmicu. Pitaju me za tajnu uspjeha i dugovječnosti. Međutim, tajne nema. Zdrav sam, imam dobre gene, a pored toga nisam sklon alkoholu i cigaretama i volim ljude, volim pomoći, volim društvo i prije svega volim nogomet. Da, uspjeh je u ljubavi.
Kazao je popularni Grizli kojeg ćemo sasvim sigurno i narednog proljeća barem na jednoj utakmici ugledati na golu brezovačkog BŠK-a.