Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je u ponedjeljak navečer u Bjelovaru da će tijekom idućeg tjedna premijeru Andreju Plenkoviću i Vladi RH predložiti projekte za Zagreb poput rješavanja situacije s Imunološkim zavodom Hrvatske, izgradnje dječje bolnice, projekta Zagreb na Savi, 60 niskopodnih tramvaja i tračničke veze centra Zagreba sa Zračnom lukom dr. Franjo Tuđman.

Žetončići u džepu

Obraćajući se prisutnim članovima, simpatizerima i gostima, navijestio je mogućnost novog prelaska saborskih zastupnika u njegov Klub.

“Trenutno nas ima 11, ali imam još dva-tri žetončića imam u džepu, no o tomu ćemo nakon Uskrsa”, poručio je Bandić iz Bjelovara.

Na utemeljiteljskoj skupštini bjelovarsko-bilogorske organizacije Stranke rada i solidarnosti 365 održanoj sinoć u bjelovarskom restoranu roku, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poručio je kako se neće zaustaviti sve dok ne osnuje stranačke organizacije u svakoj općini, gradu i županiji unutar Druge izborne jedinice.

Treći po snazi

Njegova ambicija ne čudi, s obzirom da je na posljednjim parlamentarnim izborima, onima održanima 2016. godine, u koaliciji s zanemarivim strankama, osvojio je 18 tisuća glasova, odnosno 9,24 posto. Stranka rada i solidarnosti tako je ispala treća po snazi, odmah iza HDZ-a i SDP-a.

Bandiću je iz Bjelovara poslao poruke koje su uzdrmale hrvatsku politiku – navijestio je prelazak novih saborskih zastupnika u svoj klub koje bi se trebalo dogoditi nakon Uskrsa, ali i poručio kako će iduće tjedna s premijerom i Vladom razgovarati o kapitalnim projektima grada Zagreba, poput rješenja situacije s Imunološkim zavodom Hrvatske, izgradnje Zagreba na Savi, dječje bolnice, tračkničkog povezivanja centra grada sa Zračnom lukom dr. Franjo Tuđman.

Briga za seljake

Kazao je i kako će, uz pomoć saborskog zastupnika Mladena Mađera koji je također bio na utemeljiteljskoj skupštini, izraditi poljoprivrednu politiku, ali i proširiti stranačku mrežu u Koprivničko-križevačkoj županiji.

“Želimo da Zagrepčani još bolje žive, ali i da čitava Hrvatska živi bolje i nećemo stati dok to ne napravimo. Nisu ljudi u Hrvatskoj ništa krivi, a nisu ni manje vrijedni da ne bi uživali isti standard kao i u gradu Zagrebu”, poručio je Bandić na utemeljiteljskoj skupštini. Vrijedi spomenuti i kako je za predsjednicu bjelovarsko-bilogorske Stranke rada i solidarnosti izabrana Olivera Šarić, pomoćnica ministra turizma.