Piše: Vedran Cindrić

BJELOVAR – Restoran ‘Snježana’ koji se nalazi u sklopu Trgovačkog centra KTC u Pakračkoj ulici od danas je ponovno otvorio vrata za bjelovarske studente. Naime, studentska menza u sklopu restorana jedno vrijeme nije radila, no od danas studenti opet mogu konzumirati topli obrok.

-Odredbe o zabrani rada restorana u zatvorenom prostoru ne odnose se na menze tako da studenti u studentskim menzama mogu ručati u zatvorenom prostoru, naravno uz pridržavanje epidemioloških mjera – kazala nam je zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić – Erjavec i dodala.

-Ne znam sada zašto prije nije radila menza, možda zato što je Veleučilište održavalo online nastavu, ali svakako je dobra vijest da studenti opet mogu jesti u menzi – rekla je Bastijančić – Erjavec.

Bjelovarski studentica Matea kaže da je prije znala ići na ručak u hotelu Central, ali da u KTC ne ide često.

-Prije sam znala ručati u hotelu Central i to mi je odgovaralo jer je blizu faksa. Samo nekoliko puta sam bila na ručku u KTC-u. Ne mogu se požaliti na hranu tamo, ona je ok. ali dosta je udaljeno od centra grada i puno vremena gubim kada odem do Pakračke pa se vraćam nazad – kazala nam je Matea.

Današnja ponuda bjelovarskim studentima u restoranu ‘Snježana’

Podsjetimo, bjelovarski hotel ‘Central’ 29. veljače prošle godine prestao je biti menza za 268 bjelovarskih studenata jer je tvrtka koja je do sada imala ugovor s Ministarstvom zdravstva i obrazovanja za pružanje subvencionirane prehrane prekinula isti.

Stoga je Veleučilište u Bjelovaru objavilo Javni poziv za iskazivanje interesa za pružanje usluge subvencionirane prehrane redovitim studentima u gradu Bjelovaru. O Javnom pozivu obaviješteno je elektroničkom poštom i telefonom bilo 11 potencijalnih dobavljača. Javni poziv je završio 25. veljače 2020. godine, pristigla je jedna ponuda i to trgovačko društvo KTC d.d. Povjerenstvo za javnu nabavu Veleučilišta u Bjelovaru je na sjednici održanoj 26. veljače 2020. godine donijelo odluku o odabiru davatelja usluge studentske prehrane, a to je trgovačko društvo KTC d.d.

Foto – arhiva