Bjelovarski sajam u svom prostoru u Gudovcu organizira 14. Međunarodni pčelarski sajam koji će se održati od 10. do 11. veljače.
-Pčelarski sajam će biti održan za vrijeme vikenda, dakle subota i nedjelja tako da što veći broj gostiju može doći. Sajam je međunarodnog karaktera tako da očekujemo mnogo izlagača iz inozemstva – kaže nam direktor Bjelovarskog sajma, Davorin Posavac. Dodaje da će biti puno izlagača iz Slovenije s čijim pčelarskim savezom njeguju jako dobar odnos i čiji će predsjednik održati zanimljivo predavanje odmah nakon otvaranja.

Ove godine po prvi puta nam dolaze izlagači iz Engleske, Litve i Grčke što nam je posebno drago jer to znači da se lijepa vijest o našem sajmu čuje i u tim dalekim zemljama – naglasio je Posavac i najavio jedan novitet na Pčelarskom sajmu, a to je Apiterapijsko savjetovalište koje će biti organizirano za sve posjetitelje, a vodit će ih stručnjaci i to potpuno besplatno. Voditelj prodaje Bjelovarskog sajma, Nino Kovačić, podsjetio je da je prošle godine na Pčelarskom sajmu bilo 120 izlagača, a da ove godine očekuju minimalno deset posto više.

-Zbog sve većeg interesa otvorili smo još jednu halu ove godine tako da će izlagači imati na raspolaganju čak njih četiri. Također, i ove godine održat ćemo izložbu vina i vinogradske opreme, a očekujemo minimalno 40 izlagača vina – rekao je Kovačić. Također dodaje da će biti održano i tradicionalno natjecanje u pripremanju medenjaka koje će se ove godine biti organizirano u nedjelju, drugog dana sajma.

-Imat ćemo i pčelarsku radionicu na kojoj će sudjelovati 120 učenika iz osnovnih škola tako da će sajam biti i edukativnog karaktera – zaključio je Kovačić.