Danas se (8. ožujka) obilježava Međunarodni dan žena koji je prvi put obilježen davne 1909. godine u Americi na isti datum. Toga dana se slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ljepšeg i nježnijeg spola. Također, današnji dan predstavlja i povijesnu borbu koje su žene morale voditi da bi uživale jednaka prava kao muškarci. Tek su s vremenom dobile pravo glasa, pravo na obrazovanje, na odabir majčinstva, pravo na obnašanje svih funkcija u društvu te sva temeljna prava osigurana zakonima.

Naravno, i u našem gradu se obilježava Dan žena, a mnoge pripadnice ljepšeg spola su jutros na poslu ili kod kuće dobile od muškaraca cvijet. Jutros se na Gradskoj tržnici mogao primjetiti puno veći broj muškaraca nego inače, a razlog je naravno Dan žena i kupovina cvijeća.

-Čujte, danas je 8. mart i naravno da sam došao na plac kupiti mimoze da ih poklonim svojoj supruzi. Ipak je danas njezin dan i mi muškarci moramo biti džentlmeni  – izjavio nam je umirovljenik Josip Marković.

Što se tiče cvijeća, danas je prodaja na razini Valentinova, potvrdila nam je digogodišnja prodavačica na tržnici. (vec)