Drugog vikenda u veljači (subota i nedjelja) na prostoru Bjelovarskog sajma u Gudovcu održat će se jubilarni 15. Međunarodni pčelarski sajam koji će i ove godine biti dodatno pojačan održavanjem Izložbe vina i vinogradarske opreme. Pčelarski sajam s vremenom je postao jedan od najvećih sajmova te vrste u regiji, a ne treba sumnjati da će ponovno privući velik broj pčerala iz Hrvatske, ali i okolnih zemalja.

Sve na jednom mjestu

I ovoga puta pčelari i oni koji to žele postati, u Gudovcu će se na jednom mjestu moći upoznati s najvećom izložbeno-prodajnom ponudom pčelarske opreme i strojeva. Naravno, bit će tu i velika ponuda meda i svih vrsta pčelinjih proizvoda.

Jedan od glavnih motiva za putovanje do Gudovca pčelarima svakako predstavlja i upoznavanje s novitetima u pčelarstvu, posebice kada je riječ o novim tehnologijama i inovacijama. U standardan dio dvodnevnog sajma svakako spadaju i prezentacije rada strojeva i alata. Jednu od ključnih prepoznatljivosti Pčelarskog sajma svakako predstavlja edukativna komponenta koju organizatori ni ove godine nisu zanemarili.

Osim proizvoda vezanih uz pčelarstvo i proizvodnju meda, na sajamskom prostoru predstavit će se i brojni drugi proizvodi poduzetnika, obrtnika i OPG-a, a bit će tu i raznolika ugostiteljska ponuda popraćena brojnim zabavnim sadržajem za posjetitelje.

Kulinarski show

Uprava Sajma posebno ističe sada već tradicionalno natjecanje u pripremi medenjaka, kulinarski show, ali i ocjenjivanje najljepše uređenih izložbenih prostora na Pčelarskom sajmu, te u sklopu Izložbe vina i vinogradarske opreme, ocjenjivanje najljepših vinskih etiketa.

Vrijedi spomenuti i kako je na dosadašnjim Pčelarskim sajmovima sudjelovalo više od 130 izlagača iz Hrvatske i stranih zemalja, a svake godine sajamskim prostorom prođe više tisuća posjetitelja. Pčelarski sajam održava se na pet tisuća četvornih metara grijanog prostora, što nije zanemarivo s obzirom na varljivu veljaču i vremenske prilike. Također, izlagačima i posjetiteljima omogućen je besplatan parking, a tu su i posebni popusti za grupne posjete.

Pčelarski sajam organiziraju Bjelovarski sajam, Hrvatski pčelarski sajam i Pčelarski sajam Bjelovarsko-bilogorske županije.