BJELOVAR – Jutros se u hotelu ‘Central’ okupilo oko 700 maturanata iz cijele županije, a razlog je bila 2. Smotra fakulteta Udruge studenata Bjelovarsko – bilogorske županije. Upisati fakultet iznimno je važan, ali često i stresan događaj za svakog maturanta stoga je upravo ova smotra organizirana s ciljem da olakša odluku svakom učeniku koji želi nastaviti visoko školovanje.

-Okupili smo čak 34 fakulteta koji će predstaviti svoje programe našim maturantima. Imamo goste s fakulteta iz Zagreba, Rijeke, Pule, Osijeka i drugih gradova. Došlo je više od 700 maturanata iz cijele županije i ovdje oni mogu iz prve ruke saznati sve što ih zanima o pojedinom fakultetu. Također, želim naglasiti da smo ponosni što je naša smotra fakulteta postala veća i od zagrebačke smotre – izjavio je Kristijan Koščak, predsjednik Udruge studenata Bjelovarsko – bilogorske županije. Također je dodao da su prošle godine kod maturanata najviše bili traženi tehnički fakulteti kao i upis u MUP i MORH.

Inače,fakultet ekonomije i turizma ‘Dr. Mijo Mirković’ iz Pule zainteresirao je brojne bjelovarske maturante na ovogodišnjoj smotri, a predstavljao ga je Bjelovarčanin Denis koji je prije nekoliko godina iz našeg grada otišao na studij u Pulu.

-Već sam duže vrijeme na studiju u Puli i nisam ni malo požalio. Volim svoj Bjelovar, ali u Puli sam se potpuno pronašao. Pula je specifična jer nas strance odmah prihvaća kao svoje. Na fakultetu sam puno toga naučio, a uvijek sam na raspolaganju imao veliku pomoć svih profesora. Sada upravo otvaram svoj biznis tamo u čemu mi pomaže i dekan fakulteta tako da iskreno svim bjelovarskim maturantima koje zanima ekonomija i turizam savjetujem dolazak u Pulu. Sigurno neće požaliti – izjavio je Denis. (V. Cindrić)