Mato Obšivač i Nikolina Hrpalo, mladi bjelovarski par, osim međusobne, gaje i ljubav prema poduzetništvu. Mato je uspješan trener i poduzetnik čiji sportsko-rekreacijski centar Salveo Fit osim najvećeg prostora u gradu (500 četvornih metara u Ulici milana Šuflaja) obiluje jedinstvenim programima za uspješnu bitku protiv viška kilograma i slabe kondicije. Njegovi tabata treninzi, osmišljeni u suradnji s državnim prvakinjama iz regije, pravi su hit među pripadnicama ljepšeg spola kojima su i namijenjeni, što i ne čudi s obzirom da su namijenjeni učvršćivanju mišića trbuha i stražnjice u kombinaciji s fitnesom. Tu su i cross-fit programi za snagu i izdržljivost, a novina je i novi antistresni program. Umjesto team-buildinga, djelatnicima bjelovarski tvrtki Salveo Fit nudi vježbe boksa.
– Mnogi vjerojatno ni ne znaju, ali boks je najbolji antistresni sport, što je i znanstveno dokazano. Mi smo objedinili sve najefikasnije boksačke vježbe uz pomoć kojih se izbacuje najviše stresa, a treninzi se održavaju dvaput tjedno i traju otprilike po sat vremena – pojašnjava Obšivač koji se posebno ponosi činjenicom da upravo kod njega trenira ekipa bjelovarskih argonauta, koja iz godine u godinu niže uspjehe na Maratonu lađa.
Uspješno povlačenje novca iz EU fondova
Nikola, koju je upoznao upravo u svojoj teretani, već niz godina uspješno plovi poduzetničkim vodama. Počela je kao poslovni savjetnik, a od 2012. godine uspješno vodi vlastitu tvrtku Cromost koja obiluje pozitivnim referencama u vjerojatno najpropulzivnijem poduzetničkom segmentu, apliciranju programa na EU fondove.
– Krenula sam s poslovnim savjetovanjem koje se ne odnosi samo na EU, već i na nacionalne i ine fondove, a u međuvremenu sam shvatila da poduzetnici traže servis za sve one poslove koji im oduzimaju vrijeme potrebno za obavljanje glavnih djelatnosti. Dakle, ako želite u svojem poduzeću ili obrtu zaposliti novog radnika, nazovete nas i mi to odradimo za vas. Iz istog razloga proširili smo se na usluge računovodstva i osiguranja. Danas zapošljavamo tri osobe, a već od iduće godine imamo projekt kojima namjeravamo zaposliti 15 teže zaposlivih osoba – govori Nikolina i dodaje kako je ovlašteni računovođa i predstavnik osiguranja, za što ima potvrdu HANFA-e. Voditeljica je poslovnice Allianza za Koprivnicu, Bjelovar, Đurđevac i Križevce. Jedna od njezinih mnogobrojnih referenci je Program ukupnog razvoja Općine Privlaka, a uspješno je aplicirala i projekte iz privatnog sektora, poput primjerice onih za Mirnovec pirotehniku i mnoge druge tvrtke. Tajna njihova uspjeha, složni su, krije se u napornom cjelodnevnom radu. Oboje ističu kako njihov radni dan počinje u sedam ujutro, a završava u deset sati navečer. U Hrvatskoj nikada nije bilo lako biti poduzetnik, kažu, no uz silan trud i volju moguće je uspjeti.