Portal Bjelovarac.hr jučer je objavio tekst i fotografiju Matea Horvata, predsjednika Gradskog savjeta mladih Grada Bjelovara u kojoj pozira s majicom ‘Za dom spremni’.

U samo nekoliko sati uslijedilo je preko 150 komentara na našoj facebook stranici, a ubrzo su vijest prenijeli i nacionalni mediji (vidi ovdje). Zbog cjelokupne situacije, Horvat je podnio ostavku na mjesto predsjednika Gradskog savjeta mladih. Njegovo priopćenje vam prenosimo u cijelosti.

-Želio bih obavijestiti sve mlade da mi je bilo drago surađivati sa njima, bilo je to jedno lijepo iskustvo. S obzirom na veliku halabuku oko moje fotografije, jos jednom želim reći da ne podržavam ni jedan totalitarni režim niti ga veličam. Radi sebe osobno i moje obitelji, podnosim ostavku na mjestu predsjednika Gradskog savjeta mladih Grada Bjelovara.
Ispricavam se svim mladim osobama koje sam uvrijedio na bilo koji naćin, isto tako još jednom zahvaljujem na suradnji svima.
Gradski savjet mladih Grada Bjelovara želim uspješan daljnji rad – izjavio je Horvat.

Inače, danas poslijepodne županijski i gradski SDP održat će tiskovnu konferenciju na temu veličanju ustaštva u Bjelovaru. (V. Cindrić)