Danas je u prostrijama Županije potpisan ugovor o dodijeli sredstava između Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU te Bjelovarsko – bilogorske županije.

-Riječ je o projektu Masterplana prometnog sustava Bjelovarsko – bilogorske županije. Projekt je vrijedan 6,8 milijuna kuna od čega je našoj županiji odobren maksimalan iznos bespovratnih sredstava od 85% to jest 5,7 milijuna kuna. Masterplan će utvrditi sve stratešje prometne pravce na području naše županije, ali i kompletnu prometnu povezanost u smislu unapređenja prometnog sustava naše županije – izjavio je župan Damir Bajs. Dodaje  da je Bjelovarsko – bilogorskoj županiji posebno bitno da polako izlazi iz prometne izoliranosti, a to je započelo izgradnjom pruge Sveti Ivan Žabno – Gradec, a treba se nastaviti gradnjom brze ceste na potezu od Farkaševca do Bjelovara.

-Ključno je sada da se s nastavkom gradnje brze ceste prema Bjelovaru krene, za što postoje sve pretpostavke, ali i da se utvrde izlazna čvorišta s brze ceste s posebnim naglaskom na Općinu Rovišće kako bi se u potpunosti iskoristio potencijal spomenute brze ceste – zaključio je Bajs.