Akcija koju je koncem jeseni započeo Ante Topalović, predsjednik gradske skupštine, napokon je dobila svoj epilog. NK Bjelovar dobio je novog predsjednika. Čast, ali i veliku obavezu, da u naredne četiri godine bude na čelu Gradskog kluba dobio je Marko Ćurić, mladi bjelovarski nogometni trener koji je ujedno i voditelj škole nogometa pri NK Bjelovaru koja je inače prošle godine postigla sjajne rezultate. Za svoje najbliže suradnike novo izabrani predsjednik odredio je Ivana Šepovala, Vedrana Vujčića, Ružicu Sabljo, Davora Njegovca, Antuna Matića i Stipu Berića, dok će Nadzorni odbor kluba sačinjavati trojka Ante Topalović, Ante Pranjić i Željko Paranos. To bi ujedno bilo ono najvažnije što se dešavalo na izbornoj skupštini NK Bjelovara na kojoj se dosadašnji predsjednik Josip Juraj Tominac svima zahvalio na suradnji i pomoći pri radu, ali i koji je u svom izvješću naveo kako ostavlja stabilan klub.

OBRAČUN PREKO LEĐA NK BJELOVARA

Novo rukovodstvo NK Bjelovara mahom je sastavljeno od iskusnih i uvaženih gradskih privrednika koji bi trebali znati i koji bi trebali moći voditi klub u novom periodu i koji bi ga trebali znati usmjeriti prema drugoj ligi, što je inače san svih u Bjelovaru koji vole nogomet. Međutim, ne davanje nove ‘podrške’ Josipu Tomincu da se kandidira za još jedan mandat strašno miriše na politički obračun Ante Topalovića sa sada već bivšim klupskim rukovodstvom, a tome svjedoći i činjenica kako ni Tominac, kao bivši predsjednik, ali ni većina članova njegovog Izvršnog odbora, nisu birani u novo klupsko rukovodstvo, što je inače nepisano pravilo. Osim toga, novi predsjednik Marko Ćurić na skupštini je iznio kako će još neko vrijeme ostati voditelj škole nogometa, za što od kluba prima financijsku naknadu, ali je i obznanio kao će novi trener NK Bjelovra biti Alen Mrzlečki, trener kojeg je Tominac jesenas zbog loših rezultata smijenio.

MRZLEČKI VRAČEN NA MJESTO TRENERA

Prema tome, ako se uzme u obzir da je NK Bjelovar u zadnje četiri godine pod rukovodstvom predsjednika Tominca postigao zapažene rezultate, da je Gradski klub gostovao na Poljudu kod Hajduka, na Rujevici kod Rijeke, da je odigrao službenu utakmicu sa zagrabačkim Dinamom, s juniorima Hajduka, da je s Marinom Lalićem i Lukom Gavranovićem pobijedio Mladost iz Ždralova s povijesnih 8:1, da je potpisao ugovor o suradnji sa Dinamom, ali i da je uz obilnu pomoć Slavka Prišćana u Bjelovar doveo reprezentaciju Hrvatske s Modrićem, Vidom, Perišićem, Kramarićem, izbornikom Dalićem, onda se za ne dobivanje nove ‘podrške’ gradske vlasti Tomincu jedino može zamjeriti smjenjivanje trenera Mrzlečkog koji je očito uz obilnu političku pomoć vraćen u najkraćem roku.

TEŽAK ZADATAK PRED NOVIM PREDSJEDNIKOM

Bilo kako bilo, pred novim predsjednikom i njegovim suradnicima nalazi se izuzetno teško i turbulentno razdoblje. Naime, NK Bjelovar je ove zime ostao bez vratara Lebovića, bez Mate Tominca, bez Jedvaja, bez mladog Olića, bez Trupca i najvjerojatnije bez brazilca Muniza. Ostalo mu je mjesto na začelju ljestvice i juniorska momčad koja će očito biti prisiljena igrati na dva kolosjeka, a to nikada nije dobro završilo.