Piše: Vedran Cindrić

U klupskim prostorijama NK Bjelovara održana je večernja presica na kojoj je istupio predsjednik kluba Marko Ćurić. Zanimljivo je to što je na presici NK Bjelovara nazočio i predsjednik NK Mladosti iz Ždralova Ivica Željko Beljan s čime se željelo najaviti veliki lokalni derbi u subotu, a kako kažu i nova, obnovljena suradnja ova dva kluba.

-Uprava kluba na čelu sa mnom je preuzela klub 9. siječnja i zatekli smo iznimno lošu situaciju i velike dugove. Otišlo nam je tada osam igrača, otišao je trener kluba, igrači su bili bez plaće dva mjeseca, a tadašnji predsjednik nije ni malo bio raspoložen za javljanje ili bilo kakvu suradnju za primopredaju – započeo je Ćurić i nastavio.

-Klub smo preuzeli u dugovima od pola milijuna kuna sa sudskim sporom koji možemo izgubiti pa ako se to dogodi  onda ćemo biti još i više u dugovima. Dugovi se računaju za prijevoznike, suce, igračima i općenitom održavanju kluba – naglašava Ćurić i dodaje da je ipak i u takvoj situaciji kao vojnik kluba preuzeo mjesto predsjednika na poziv gradonačelnika Hrebaka i izabrao svoje suradnike.

Bez primopredaje

-Svi su se pitali zašto se trener Mrzlečki vratio. Pa on je jedini bio upoznat sa situacijom u klubu i sa mnom se svaki dan nalazio i razgovarao kako i što dalje. Klub u tom trenutku kao da nije postojao, nismo mogli čak naći ugovore s igračima, zapisnike sa sjednica pa čak ni pečat kluba tako da je situacija zaista bila katastrofalna – izjavio je Ćurić te se dodatno obrušio na bivšeg predsjednika Josipa Tominca.

-Navest ću jedan primjer kako je tekla primopredaja i u kojim uvjetima smo radili, a takvih primjera ima koliko hoćete. Bivši predsjednik nam je naveo da od Lokomotive trebamo primiti 113 tisuća kuna i da bi se s time jedan dio dugovanja srezao. Kada smo kontaktirali Lokomotivu, rekli su nam da se ne radi o nikakvih 113 tisuća već o 3,5 tisuća kuna. Gdje god smo zagrebli bili su neke dubioze – priča Ćurić i nastavlja.

– Bivši predsjednik nam je napisao u mailu da će klub biti na pozitivnoj nuli kada naplati sva svoja  potraživanja, a istina je da samo dobavljačima dugujemo 220 tisuća kuna i jednostavno je nemoguće biti na pozitivnoj nuli u bilo kakvoj varijanti – kaže Ćurić i dodaje da je nova uprava odmah sama sponzorirala klub s 50 tisuća kuna, a Erste banka im je vrlo brzo uplatila 100 tisuća s čime su riješili dio dugovanja prema igračima i prijevoznicima.

-U ovom kratkom vremenu konsolidirali smo klub. Doveli smo šest novih igrača. Zadnju tekmu smo dobili i više nismo zadnji. Razgovaramo s bankom kako da zatvorimo sve dugove. Na ljeto dobivamo umjetnu travu i polako će stvari sjesti na svoje – kaže Ćurić.

Dugovi zbog dolaska reprezentacije

No, na novinarsko pitanje da li se dio duga od pola milijuna kuna odnosi i na dolazak reprezentacije čija je organizacija bila iznimno skupa, kaže da se dio duga odnosi na organizaciju, ali da nema nikakvih saznanja da je bilo obećanja da će dio duga oko organizacije te povijesne utakmice podmiriti Grad i Županija.

-Mi smo naslijedili te ogromne dugove. NK Bjelovar je bio organizator te utakmice i mi nismo upoznati s nekakvim obećanjima da će dio duga podmiriti Grad i Županija. Sve pada na naša leđa, a ova neka pitanja u vezi Grada i Županije morate pitati njih, mi kao nova uprava nismo upoznati s tim – naveo je Ćurić i na kraju zaključio.

-Ne želim sada direktno osuđivati za loš rad bivšeg predsjednika. Kada sam bio u klubu to jest u školi nogometa imao sam dobru suradnju s njim, ali večeras sam samo rekao kako je tekla primopredaja i što sam zatekao u klubu. Pričam isključivo o činjenicama.

Inače, veliki subotnji derbi nagovijestio je predsjednik NK Mladosti iz Ždralova Ivica Željko Beljan.

-Obnovili smo suradnju s NK Bjelovarom. Surađujemo ponovno odlično. Imali smo i trampu pojedinih igrača, podupirem izgradnju novog Gradskog stadiona. Želimo da se i kod nas pojača infrastruktura na stadionu i mislim da će ova suradnja biti na ponos svih nas. Nadam se velikoj tekmi u subotu – zaključio je Beljan.