Piše: Vedran Cindrić

BJELOVAR – Poznati bjelovarski ugostitelj Mario Pajić već dvije godine vodi ugostiteljsku kućicu na Adventu, a ove godine se nalazio na udarnoj lokaciji to jest odmah do klizališta na samom korzu. Usporedio je ponudu i potrošnju prošlogodišnjeg i ovogodišnjega Adventa.

-Prošle godine smo bili unutar parka, ove godine smo na korzu. Osobno mislim da je bolje na korzu i da je ova lokacija klizališta prikladnija od prošle godine jer korzo je ipak najfrekventnija ulica grada. Što se tiče prometa, slično je sve kao i prošle godine. Bilo je dosta posla i mogu reći da sam zadovoljan – istaknuo je Mario. Dodao je da je ove godine u suradnji s konobom ‘Roko’ povećao ponudu jela i pića.

-Imamo u ponudi razna pića i jela. Što se tiče hrane, apsolutno najveći hit su bile germknedle koje su Bjelovarčani zaista u velikom broju konzumirali. Solidno je išao i buncek sa zeljem. Od pića, posebno je traženo bilo bijelo i crno kuhano vino, zatim rum-punč i vruća čokolada – naveo je Mario i nastavio.

-Ma naše germknedle i vina ne zaostaju ništa od onih u Zagrebu, samo što je tamo sve minimalno duplo skuplje. Što se tiče cijelog Adventa, ovo je sve pokušaj da se ljude vrati na korzo koji je nekada bio žila kucavica grada. Prije se baš sve na korzu događalo, mi smo to zvali španciranje po korzu. Polako se ljudi vraćaju, ali treba vremena za to. Vjerujem da će iduće godine biti još više ljudi. No, treba reći i da nije sve gotovo. Večeras imamo koncert grupe Flashback, a sutra Vanne stoga očekujem da ćemo i ovaj vikend ispuniti korzo – naglasio je Mario.