Prošlu nedjelju je popularni bjelovarski Borik pokazao samo dio svojih čari i onoga čemu služi, ali i onoga čemu bi inače trebao služiti. U sjajnoj sportskoj atmosferi na malom asfaltnom igralištu čak 16 momčadi borile su se na Prvom Borik kupu za laskavu titulu najboljih bjelovarskih haklera u nogometu na male golove. Na turniru je Fair play bio na prvom mjestu. Igralo se bez suca, s četiri igrača u polju i po starim bjelovarskim pravilima na tri kornera penal koji se izvodio bez golmana udarcem s centra igrališta.

Naslov prvaka pripao je momčadi Pušić i prijatelji koja je u finalnoj utakmici rezultatom 4:3 savladala Good boyse, dok je treće mjesto pripalo momčadi Naselje sjever koja je tek nakon boljeg izvođenja penala pobijedila cafe br Monaco. Međutim, ovi rezultati samo su vrh sante leda i kao da nikoga nisu previše uzbudili, jer sve ono drugo bitno za turnir, za Borik, za sport, za druženje, za zabavu, bilo je u prvom planu, dok je mali nogomet bio samo dobar razlog za sjajno provedeno sportsko nedeljno poslijepodne. Na sreću, tu privilegiju prepoznati su mnogi Bjelovarčani koji su u Boriku proveli sjajnu nedjelju, a prepoznali su ju i mnogi bjelovarski sportaši koji su se prijavili na ovaj turnir, dok ostali samo mogu žaliti što nisu bili na Boriku.

Uredite nam borik

Ovaj sportsko-društveni poklon Bjelovarčanima uručio je malonogometni klub Bjelovar koji je bio inicijator i organizator ovog malonogometnog turnira kojem svrha nije bila igra za pobjedu, za golove i za novac. Svrha je bila druženje, zabava i dvije sponzorske pizze koje je dobila četvorka iz pobjedničke momčadi, ali su zato svi prisutni dobronamjerno uprli prstom prema gradskoj upravi i poručili “Uredite nam Borik”. Te riječi dolaze iz usta Bjelovarčana koji znaju što pričaju i što hoće. Naime, tokom samo jednog bilo kojeg dana stazom na Boriku i njegovim “nazovi” sportskim igralištima prođe na stotine bjelovarskih rekreativaca i aktivnih sportaša koji osim dobre volje i dobrog gradskog duha na Boriku nemaju baš nikakve uvjete za ono čemu je ovaj dio grada inače namijenjen. Osim samo jedne slavine za pitku vodu Borik vapi za dobrom trim stazom, za sportskim napravama, za svlačionicama, za osvježavajućim napicima, za tuševima, za kanalizacijom, za strujom, za sanitarnim čvorom i svemu onom što jedan normalni gradski rekreacijski centar mora imati. Netko bi iz gradske uprave napokon trebao prepoznati sve nedostatke Borika kako bi Bjelovarčane učinio građanima.

Pušićevi najbolji

Nakon tridesetak izlučnih utakmica odigranih po deset minuta finale su pod svjetlom “kandelabera” izborili dvije ipak najbolje momčadi. U tom više revijalnom i prijateljskom srazu bolji su bili Pušićevi prijatelji, inače stožerni nogometaši NK Bjelovara, koji su predvođeni neumornom Pušiću zasluženo osvojili prvo mjesto. Junak utakmice bio je upravo Pušić koji je vidno umoran non stop trčanjem od jednog do drugog gola u završnici utakmice postigao čak i tri auto gola, no, nedovoljno kao bi “dobi dečki” uhvatili penale.