Garešničke mažoretkinje među najrevnijim su promotoricama svoga grada. S gotovo svih natjecanja na kojima sudjeluju kući se vraćaju okićene medaljama. Iznimka nije bio niti nedavni međunarodni festival “Golden Heart” u Petrinji na kojem je nastupilo dvadesetak ekipa iz Hrvatske, BiH, Slovenije i Mađarske. Osim odličnih nastupa juniorki, kadetkinja i seniorki, posebno zapažen bio je izlazak u dječjoj kategoriji u kojoj je nastupio i aktualni državni prvak, šestogodišnji Niko Žiher. On je, naime, kući ponio čak dva zlata, u kategoriji solo štap i solo pom-pon. Njegov uspjeh je tim veći, kad se u obzir uzme činjenica da trenira svega nekoliko mjeseci.

Izuzetan talent

-Niko je počeo trenirati u prosincu 2016. godine i odmah nam je bilo jasno da je riječ o izuzetnom talentu. Na treninzima je odličan, jako brzo napreduje, a to potvrđuju i njegovi rezultati na natjecanjima i turnirima na kojima sudjelujemo. Osim toga, sjajno je što Niko svoj entuzijazam širi i na drugu djecu – kazala nam je dječakova trenerica Mia Belak.
Ponosni na jedinog mažoretana u Garešnici, ali i široj okolici, su i njegovi prijatelji iz Dječjeg vrtića “Maslačak”. Upravo ondje Niko nam je otkrio kako se zaljubio u mažoret ples.
-Moja seka Ana, koja ima 13 godina, je isto mažoretkinja. Svidjelo mi se kako ona pleše pa sam pokušao i sam učiniti isto. Prvi put kad sam uzeo štap, uspio sam ga uhvatiti pa sam krenuo na treninge – priča nam simpatični dječak koji rado i prijateljicama iz vrtića pokazuje određene poteze i pokrete, a rado s njim zaplešu i dječaci. Niko nam kaže kako se veseli svakom novom nastupu za koja ima posebna odjela i opremu.

Otvorena vrata

-Nikad nemam tremu, nisam je imao ni kad sam prvi put nastupao. Jako volim mažoret, a nadam se da ću vremena za treninge imati i na jesen, kad krenem u školu – kaže naš maleni sugovornik.
No, prije sjedanja u školsku klupu, Niku i njegove kolegice iz kluba očekuju brojni nastupi. Tako se već sad pripremaju za 30. državni i kvalifikacijski turnir koji će se koncem travnja održati u Zagrebu te za nastup na najpoznatijoj garešničkoj turističkoj manifestaciji, GastroFlori, koja se održava u svibnju.
-Ovim putem pozivamo sve zainteresirane djevojčice i dječake da nam se priduže ukoliko žele trenirati. Naša su vrata za sve otvorena tijekom cijele godine – poručuje trenerica Mia.