U današnjem užurbanom svijetu djeca sve ranije prestaju vjerovati u magiju i čuda. No, i odrasle ljude tim djetinjim maštarijama uspijevaju barem nakratko vratiti – mađioničari. Upravo to je želja jednog od najmlađih mađioničara u Bjelovaru, vjerojatni i daleko šire, 12-godišnjeg Marka Tušaka. Ovaj učenik sedmog razreda u tu se zanimljivu i intrigantnu zanimaciju zaljubio se prije dvije godine, kada je na internetu vidio filmić na kojem je jedan mladić pojašnjavao trikove sa špilovima karata.

-Svidjelo mi se to što on radi i zamolio sam tatu da mi s interneta naruči prvi špil. Viđeni trik sam vrlo brzo savladao, a uslijedili su složeniji i ozbiljniji trikovi – priča nam Marko koji je u međuvremenu nabavio dodatnu opremu za “stvaranje magije” te naučio više od stotinu trikova kojima je do nedavno uveseljevao samo prijatelje i obitelj. No, njegova mađioničarska karijera ovih je dana dodatno napredovala. Nakon što se sasvim slučajno upoznao s mladim bjelovarskim glazbenikom Daliborom Turkovićem, rodila se ideja o kreiranju You Tube kanala na kojem će Marko, uz Daliborovu pomoć, izvoditi trikove na različitim lokacijama u Bjelovaru te ih tako prezentirati široj javnosti.

-Cilj nam je uključiti u trikove i slučajne prolaznike te snimiti njihovu reakciju na ono što izvodimo. Također, voljeli bismo i da sami sami sudjeluju u nekim trikovima – otkriva mlađahni mađioničar koji je za svoje nastupe do sada primio samo pohvale. Otkrio nam je i kako mu je veliki uzor slavni iluzionist Harry Houdini, dodajući da vjeruje kako i sam, uz puno truda, volje i rada na sebi, jednoga dana može postići jednaku slavu.