Piše: Vedran Cindrić

BJELOVAR – Danas je u Bjelovarskom kazalištu najavljen Mali BOK fest koji će biti održan od 14. do 21. ožujka.

Festival koji se održava već 17. put otvorit će predstava ‘Kaštanka’ koje je nastala u suradnji Kazališta lutaka Zadar i Kazališta Virovitica. Inače, ova predstava je bila selektirana na međunarodnom festivalu ASSITEJ u Kini na kojem sudjeluje samo deset predstava iz cijelog svijeta. ‘Kaštanka’ je tako prva hrvatska predstava koja je sudjelovala na tako važnom festivalu što je zaista povijesni uspjeh.

-Iako se nagrade nisu dijelile jer je nagrada bila samo sudjelovanje na festivalu, na zatvaranju festivala ‘Kaštanka’ je neslužbeno proglašena najboljom predstavom od strane publike i struke i zaista je velika čast što takvu predstavu imamo na Malom BOK-u – naglasila je Irena Hlupić Rašo, selektorica Malog BOK-a.

Na festivalu će nastupiti još i Dječje kazalište Dubrava s predstavom ‘Šuma Striborova’, Gradsko kazalište – scena ‘Gorica’ s predstavom ‘Tonka Botonka’ te predstave Bjelovarskog kazališta ‘Dvije sretne sove’ i ‘Snježna kraljica’. Također, u sklopu Malog BOK-a 20. ožujka u Narodnoj knjižnici ‘Petar Preradović’ bit će predstavljena knjiga i organizirana tribina pod nazivom ‘Kazalište i pedagogija’

Festival se održava pod organizacijom Pučkog otvorenog učilišta Bjelovar.
-Nastojimo da sve prođe u savršenom redu. Sve predstave će biti iznimno gledane. Cijena karte u slobodnoj prodaji iznosi 15 kuna, a predstave će biti održane u Domu kulture i Bjelovarskom kazalištu.