Izviđači Udruge skauta „Sv. Juraj“ Bjelovar proveli su pet nezaboravnih dana u Crnom Lugu s prijateljima, izviđačima iz odreda „Uljanik“ Pula i „Javor“ Osijek.

Umjesto gledanja televizije i igranja igrica dane su provodili u igri, šetnji, druženju, smijanju, upoznavanju novih prijatelja, sanjkanju, klizanju, kupanju i savladavanju raznih vještina.

Nakon što su se smjestili u Područnoj školi Crni Lug OŠ „I. G. Kovačić“ Delnice i upoznali kroz izradu zidnih novina i predstavljanje mjesta iz kojih dolaze i mjesta u koje su došli, već su se sljedeće jutro uputili na Platak i konačno ugledali snijeg.

Sljedećih su dana prošetali po okolici, upoznali kraj u kojem su boravili, odigrali razne terenske igre, a kad se smračilo, svladavali su razne vještine na radionicama. Tako su oni najmlađi naučili zakrpati poderanu robu, izradili su i hvatače snova, okvire za slike od kartona, čestitke prijateljima, učili o šumskim životinjama i izradili ježiće od glinamola. Oni malo stariji sašili su si pernice, od drvenih letvica ispilili okvire za slike, napravili krplje, ispleli narukvice prijateljstva…

Kako bi  svima bilo ugodno, i oni mali i oni malo veći, sami su pospremali svoje stvari, krevete, spavaone, a kroz dežurstva i održavali čistim i urednim cijeli prostor. Meli su i prali, postavljali stolove i radili sve što je potrebno kako bi svi uživali.

Subotu su iskoristili za izlet u Delnice. Prošetali su gradom i park šumom te se spustili u Goranski sportski centar gdje su i oni najustrašeniji – proklizali! Poslijepodne su proveli na bazenu i uživali u igri i kupanju.

Večeri su bile ispunjene raznim igrama, pjesmom, skečevima, smijehom i plesom.