Srednja škola Bartola Kašića i njezina Učenička zadruga “Kockavica” bili su domaćini Županijske smotre učeničkih zadruga koja je u Grubišnom Polju proteklog četvrtka održana u organizaciji Hrvatske udruge učeničkih zadruga. Bila je to prilika da učeničke zadruge s područja naše županije predstave svoj rad i postignuća u ovoj školskoj godini. Predstavilo se 13 zadruga, među kojima jedna srednje škole, i to škole domaćina, 11 zadruga osnovnih škola te zadruga daruvarskog Centra Rudolf Steiner.

Kako je rekla povjerenica HUUZ za Bjelovarsko-bilogorsku županiju Valna Bastijančić Erjavec, cilj ovakvih smotri je da se svi zajedno druže izmjene iskustva, zadrugari vide proizvode drugih kolega, dok je cjelokupni cilj zadruga je učenike podučiti poduzetništvu. Smotru je i ovoga puta pratila stručna komisija, koja je za državnu smotru predložila najbolje. Najboljom su proglasili Učeničku zadrugu “Oblak” bjelovarske II. osnovne škole, drugo mjesto je pripalo bjelovarskoj V. osnovnoj školi, dok je trećeplasirana Učenička zadruga “Srce” OŠ Rovišće.

Njezin će odlazak na državnu smotru ovisiti o ukupnom broju plasiranih zadruga. Odlučeno je i da će UZ ‘Kockavica’ SŠ Bartola Kašića na državnoj smotri predstavljati Bjelovarsko-bilogorsku županiju pod nazivom “Bjelovarska škrinjica