U sklopu Nacionalnog tjedna dojenja danas (utorak) je Bjelovar dobio prvu Majčinu klupu s čime je zaživio projekt Radio Terezije i Udruge za zdravo i sretno djetinjstvo.

Klupa za dojenje se nalazi na dječjem igralištu na Šetalištu dr. Ivše Lebovića i u potpunosti je prilagođena majkama koje žele dojiti svoju djecu na javnom prostoru. Prvu Majčinu klupu jutros su predstavili gradonačelnik Dario Hrebak koji je stao uz ovaj projekt te idejne začetnice cijele priče, Danijela Vusić, direktorica Radio Terezija
te poznata bjelovarska pedijatrica Marija Čatipović.

-Mislim da je ovo jedan plemeniti projekt i da smo svi zajedno s ovim činom poslali jednu lijepu poruku svim majka. Ovo dječje igralište se nalazi točno preko puta našeg radija tako da smo svaki dan gledali djecu i majke sa svojim bebama kako provode vrijeme ovdje i shvatili da je ovako nešto zaista potrebno u našem gradu – izjavila je Vusić te dodala da su osim Grada ovaj projekt podržale i mnoge bjelovarske tvrtke kao što su Metalac, Stolarija Filipan, Elgrad te Bjelovar Beton.
Poznata bjelovarska pedijatrica Marija Čatipović iznimno je zadovoljna s projektom Majčina klupa.

-Nije da mi ovime kažemo da i svaka druga klupa ne može poslužiti kao mjesto za dojenje, već ovim činom želimo odati posebnu čast majkama koje doje. Ujedno, naši mladi tako mogu uočiti pa će i njima biti drag sam taj čin kada i oni stasaju za brak i obitelj. Dakle, povezujemo sve što možemo u našoj zajednici kako bismo promovirali dojenje i podržavali ga zajedno – ponosna je na novi iskorak predana zagovornica dojenja dr. Marija Čatipović, a financijski obol svemu da je i Grad Bjelovar sa šest tisuća kuna.

-Kada smo čuli da su se odazvali i bjelovarski poduzetnici i odlučili pomoći svome gradu, uz projekt je stao i Grad i podržao ga sa šest tisuća kuna. Ovo je možda jedan mali projektić i neki će to možda na takav način gledati, netko će ga možda i banalizirati, ali je od ove male klupe važnija poruka koju šaljemo, da Grad Bjelovar u suradnji s poduzetnicima može napraviti jako dobru priču. To je poruka zajedništva kojemu moramo težiti – objasnio je Hrebak razloge gradske uključenosti. Inače, već jutros su majke, ali i očevi posjetili klupu te obavili prematanja sa svojim bebama.