BJELOVAR – Luka Šiprak, nekadašnji nogometaš Bjelovara i Mladosti iz Ždralova, a sadašnji stožerni igrač MNK Bjelovara i četvrtoligaša Mladosti iz Molvi, postao je novi bjelovarski reprezentativac. Naime, Luka je dobio poziv izbornika Dalibora Leskovara da s reprezentacijom Hrvatske u ‘mini nogometu’ gostuje u Ukrajini na velikom međunarodnom ‘Kličko kupu’. Taj turnir je dobio naziv po Vitaliju Kličku, svjetski poznatom boksaču koji u Ukrajini ima status ogromne zvijezde i koji je u pratnji velikog broja zaštitara gostovao na turniru.

Na turniru je sudjelovao šest reprezentacija i to Ukrajina, Engleska, Rumunjska, Irska, Švicarska i Hrvatske. Osvojili smo četvrto mjesto i to s pobjedama nad Irskom (5:3) i Švicarskom (12:0). Ukrajina je imala najjaču reprezentaciju i sasvim je zasluženo osvojila prvo mjesto – po dolasku u Bjelovar kazao je Luka Šiprak.

Inače, ‘mini nogomet’ se od ‘futsala’ razlikuje po tome što se igra na većem igralištu, igra se na otvorenom terenu, golovi su pet metarski, igra pet igrača u polju, aut se ubacuje rukom i igra se čistih 2×20 minuta plus sudačka nadoknada.

Međunarodni Kličko kup u Ukrajini bio je uvertira za Europsko prvenstvo koje će se održati 2021. godine. Mi u Hrvatskoj nemamo redovno natjecanje u Mini nogometu, igra se turnirsko prvenstvo Hrvatske, pa je zato reprezentacija za Ukrajinu sastavljena mahom od igrača iz Futsal lige – rekao je Šiprak koji je dodao.

– Izbornik Leskovar i mi više smo nego zadovoljni našom igrom i postignutim rezultatima. Za većinu nas nogometaša bilo je to jedno sjajno iskustvo. Atmosfera oko stadiona bila je prava nogometna i tribine su na svakoj utakmici bile potpuno popunjene. Međutim, posebni je osjećaj slušati Hrvatsku himnu prije početka utakmice – naglasio je bjelovarski reprezentativac Luka Šiprak.