Srebrnom medaljom i naslovom državnog viceprvaka okitio se Bjelovarčanin Luka Mijić na Pojedinačnom juniorskom prvenstvu Hrvatske u kuglanju. Član Kuglačkog kluba Bjelovara je do rezultata karijere došao prošli tjedan u Čakovcu na kuglani Mladost. U dva nastupa Mijić je ukupno srušio 1144 čunja (540+604) te je za prvakom Karlom Borošom iz zagrebačke Grmošćice zaostao samo 22 čunja. Treće mjesto osvojio je Nebojša Šušnjar iz Rijeke.

– Nakon prvog dana sam s 540 srušenih čunjeva bio tek 11. S obzirom na dosta loš nastup nisam imao što izgubiti tako da sam drugi dan bio potpuno rasterećen. Sve mi je polazilo za rukom i u drugom nastupu sam bio najbolji, odnosno ukupno drugi što je moj najbolji rezultat na juniorskim državnim prvenstvima – kazao je Mijić, inače juniorski reprezentativac Hrvatske.
Bjelovar je u Čakovcu imao još jednog predstavnika i to Mateja Somljačana koji je u konkurenciji 32 igrača ostvario plasman na 19. poziciju. Somljačan je ukupno srušio 1057 čunjeva, 531 u prvom i 526 u drugom nastupu.

U ženskoj konkurenciji su nastupile 32 kuglačice, a naslovom državne prvakinje okitila se Mirna Bosak, članica riječke Mlake. Druga je bila Klara Sedlar iz zagrebačkog Admirala, a treća Ivana Neralić iz Mlake.