Piše: Vedran Cindrić

Sinoć oko 20 sati policija je imala je pravu malu potjeru za pijanim vozačem koja je, na sreću, završila bez većih posljedica i to vjerojatno najviše zaslugom građana,

Naime, kako kažu iz PU bjelovarsko – bilogorske, na dojavu građana policija je zaprimila obavijest da se od benzinske postaje Tiffon prema Velikom Korenovu kreće osobni automobil marke ‘Volvo’ te da nepoznati vozač s njim upravlja od ruba do ruba kolnika te da na vozilu nema upaljena svjetla i da je vozač vjerojatno pod utjecajem alkohola.

Zaletio se u policijsko vozilo

Ubrzo nakon dojave policijska ophodnja je uočila navedeno vozilo koja je pokušala pomoću rotacijskog svjetla i zvučnog signala zaustaviti u čemu nije uspjela jer se vozilo kretalo sporo i vrludalo neprestano po kolniku.

Nadalje, u Štefanju je to vozilo prouzročilo prometnu nesreću udarivši u drugo policijsko vozilo koje se kretalo svojim kolničkim trakom iz smjera Čazme. Utvrđeno je da je Volvom upravljao pijani 79-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,41g/kg zbog čega je priveden u policijsku postaju i smješten u posebnu prostoriju do otrežnjenja. Protiv ovog 79-godišnjaka koji je skrivio prometnu nesreću slijedi izvješće o učinjenom prekršaju i prekršajni nalog – stoji u izjavi PU bjelovarsko – bilogorske.

Foto – ilustacija