Piše: Vedran Cindrić

Danas smo već pisali da je jedna muška osoba (85 godina) zaražena na području Garešnica, no novi podaci su došli i pokazali da je virus potvrđen i kod muške osobe iz Bjelovara.

-U našoj županiji slučaj koronavirusa je danas porastao sa šest oboljelih na njih osam. Radi se o jednoj osobi iz Garešnice koja je hospitalizirana u Općoj bolnici Bjelovar, a druga osoba je s područja Grada Bjelovara i nalazi se u samoizolaciji. Naša epidemiološka služba radi sve da se utvrde mogući kontakti – izjavio je župan Damir Bajs.

Dodao je da sada moramo biti posebno oprezni jer dolazi Uskrs i da će se mnogi ljudi koji žive u inozemstvu vratiti doma.

-Uskrs je vrijeme obiteljskog okupljanja, kada se okrećemo jedni drugima, ali trebamo biti oprezni, trebamo i dalje ostati doma i provesti blagdane kod kuće. Neka se Uskrs ove godine čestita putem telefona, stoga najbolje ne idete u goste kumovima ili široj obitelji. Doći će vrijeme kada ćemo opet moći ići kuda želimo, ali zbog svih nasa sada to nije dobro činiti – istaknuo je župan Bajs

Što se tiče bjelovarske tržnice koja je danas od strane bjelovarskih vlastodržaca otvorena bez odobrenja Nacionalnog stožera, župan Bajs je rekao da služba 112 radi na dozvoli otvaranja tržnica i čim bude potvrđeno da se poštuju sve odluke i uvjeti koji su dani, Županija će poslati u Stožer civilne zaštite zahtjev da daju odobrenje za rad.