Saša Pjanić profesionalni je fotograf zahvaljujući kojemu je Bjelovar kao turistička destinacija postao dostupan tisućama putnika koji koriste usluge nacionalnog avio-prijevoznika, tvrtke Croatia Airlines. Pjanić, rođeni Virovitičanin koji je djetinjstvo i mladost proveo u Bjelovaru u kojega je doselio još u predškolskoj dobi. Višegodišnji je suradnik tromjesečnika Croatia, tiskovine koja je bez naknade dostupna svim avio-putnicima i vrlo korisna za podizanje svijesti, odnosno brendiranje Bjelovara kao turističke destinacije. Velika, a besplatna reklama Bjelovaru pristigla je iz objektiva profesionalca čiju je sudbinu u ranoj mladosti uvelike odredio isti taj grad – svoje prve fotke mladi Pjanić uslikao je kao član foto-kluba Iris. Njegovi radovi vrlo brzo su prepoznati. Već u 16-oj godini na republičkom natjecanju u Sisku osvaja prvo mjesto u kategoriji life-portreta. U svoju radnu knjižicu Pjanić je do sada upisao desetogodišnji rad u tzv. primijenjenoj fotografiji – fotografirao je za najveće hrvatske tvrtke poput Plive, Agrokora, Lure i Atlantic grupe – a posljednjih sedam godina specijalizirao se za hotelijerstvo, radeći za sada najveću hrvatsku turističku tvrtku, istarski Valamar.
Specijalizirao se za turizam
– Radio sam u predsezoni i malo u postsezoni, sve zajedno manje od pola godine godišnje. Ostatak godine tako sam “trošio” na vlastiti užitak, ali opet, povezan s poslom. Naime, obožavam Aziju pa sam vrlo često boravio tamo, može se reći i živio – govori Pjanić dodajući kako je nedavno prekinuo suradnju s Valamarom, što mu je dalo dovoljno slobodnog vremena da se posveti svojoj velikoj ljubavi, Bilogori – najdužoj i najnižoj hrvatskoj planini. Ponovno se primio foto-aparata, ali i pera, pa je za časopis Croatia napisao opsežan putopis o Bilogori, u kojemu osim gomile interesantnih i široj javnosti nepoznatih podataka, čitateljima daje konkretne savjete i planere za izvrstan provod na još uvijek neotkrivenoj turističkoj destinaciji.
– Ta reportaža ima posebno mjesto u mojem srcu, jer sam odrastao na Bilogori, pa u nju utkao svoje djetinjstvo pa je sve koliko god bilo informativno i komercijalno, toliko i intimno – govori Pjanić, koji se iz hobija bavi biciklizmom, a upravo Bilogoru smatra izvanrednom za taj segment turizma. Hvali Pjanić i bilogorsku eno-gastro ponudu, a njegove fotografije, sigurni smo, urezat će se u sjećanje mnogobrojnih putnika Croatia Airlinesa. Njegova reportaža o Bilogori planirana je u proljetnom broju tromjesečnika Croatia, a njegova je ambicija da nastavi s turističkom promocijom bilogorskog kraja. Saša Pjanić velikodušno je čitateljima Bjelovarca Novog ekskluzivno ustupio nekoliko svojih vrhunskih bilogorskih fotografija.