Već četvrt stoljeća proteklo je otkako su mladi supružnici Ana i Marijan Coner otvorili prvu privatnu ljekarnu u Hrvatskoj nakon 1945. godine. Tijekom godina, ljekarna se razvila u Zdravstvenu ustanovu Ljekarna Coner koja je i danas obiteljski posao. U tri ljekarne zaposleno je čak 40 djelatnika, od kojih je 15 magistara farmacije i 13 farmaceutskih tehničara.
– Tijekom svih ovih godina osluškivali smo potrebe naših pacijenta i uvodili novosti u ljekarništvu Hrvatske. Prvi smo u ovom dijelu Europe otvorili drive-through ljekarnu i time omogućili slabije pokretnim pacijentima ili roditeljima s malom djecom da podižu lijekove ne izlazeći iz svoga automobila, a pri tome smo im osigurali kvalitetnu ljekarničku skrb – poručuje Ana Coner, ravnateljica dodajući kako svakoga dana telefonski i elektronskom poštom savjetuju velik broj pacijenata.
Prate potrebe korisnika
– Uz stalno stručno usavršavanje osoblja, primjerice već nekoliko godina jednostavnim slikovnim naljepnicama na kutijama lijeka pomažemo pacijentima da upamte način uzimanja terapije – govori ravnateljica dodajući kako je njihov rad prepoznat i izvan Bjelovara. Upravo je Ljekarna Coner, na zahtjev pacijenta iz drugih krajeva Hrvatske, prva u Hrvatskoj otvorila internet ljekarnu putem koje je moguće naručiti dodatke prehrani, dermokozmetiku i medicinske proizvode u sve dijelove Lijepe naše, ali i šire. Sve to ne bi bilo moguće, napominje Ana Coner, bez motiviranog tima koji se stalno educira i usavršava te odličnoj suradnji s bjelovarskim liječnicima koji uvažavaju ljekarnike kao dio zdravstvenog tima. Upravo iz ljekarništva izrasle su i druge grane obiteljskog poduzetničkog pothvata, sve povezane sa zdravljem, odnosno zdravim načinom života, pa Coner grupa ukupno zapošljava 75 ljudi.