Medicinska škola Bjelovar proteklog je tjedna bila domaćin gradske smotre srednjih škola literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2018. Smatra je održana u Gradskom kazalištu Bjelovar gdje su se, uz same izvođače, okupili njihovi voditelji te članovi prosudbenih povjerenstava za literarne i dramsko-scenske nastupe.

-Program scenskih nastupa vodili su učenici Petar Oslovar i Ena Ravlić. Učenici koji su kazivali poeziju, monologe te uvjerljivo glumili u dramsko-scenskim igrama marljivo su se pripremili, a mi smo uživali u njihovim nastupima. Od ukupno 19 scenskih nastupa povjerenstvo je odabralo tri skupine učenika koji su se natjecali u kategoriji skupnih scenskih nastupa i tri natjecatelja iz kategorije pojedinačnih nastupa. Oni su svojim talentom zavrijedili proći na županijsku razinu LiDraNa – napominju iz bjelovarske Medicinske škole.

Tako je prosudbeno povjerenstvo u sastavu Nikolina Marinić, Suzana Turković i Ivan Ožegović odlučili da na sljedeću razinu Lidrana u kategoriji skupnih scenskih nastupa idu Dramsko-scenska igra prema Držićevoj Noveli od Stanca koju su izveli bjelovarski gimnazijalci, učenici Ekonomske i birotehničke škole koji su izveli Medvjeda A. P. Čehova te učenici Glazbene škole Vatroslava Lisinskog koji su prolazak izborili dramsko-scenskom igrom Oktavijanov san.

Kada je pak riječ o pojedinačnim scenskim nastupima prolazak dalje su osigurali Gorana Milovanović i Morana Brljak, učenice Medicinske škole Bjelovar te Miran Topljak iz bjelovarske Gimnazije. Od 12 prijavljenih literarnih radova, na županijski LiDraNo predloženo je osam radova, a u prosudbenom povjerenstvu su bili Tina Gatalica, Sanja Sabljak i Željka Kalabek.