Ako je suditi prema informacijama iz poslovnih krugova, jedan od vodećih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj. Lidl, ozbiljno je zainteresiran za nadogradnju objekta na Slavonskoj cesti. Postojeća trgovina bruto građevinske površine s nešto više od dvije tisuće četvornih metara tako bi se trebala udvostručiti podizanjem još jednog kata. Informacija o planiranim investicijama njemačkog trgovačkog lanca doprla su i do Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i uređenje grada, no službeno, predstavnici Lidla još uvijek nisu predali zahtjev za izdavanje dozvole za gradnju.
Namjera Lidla za dodatnim bjelovarskim trgovačkim kvadratima razumljiva je ne samo zbog sve većeg prometa u tamošnjem centru, već i zbog “prvog pravog trgovačkog centra” u Bjelovaru čije je otvorenje planirano u ožujku ove godine, a u sklopu kojega nije predviđena trgovina robom široke potrošnje, iako se isprva šuškalo od Intersparu.
Raspitivali se za zamjenski prostor
Podsjetimo, prema pisanju hrvatskih medija, Lidl je za ovu godinu, inače jubilarnu desetu na hrvatskom tržištu, pripremio ambiciozan plan ulaganja “težak” 40 milijuna eura na nacionalnoj razini. Jedan od vodećih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj tako planira proširenje prodajnih površina u centrima diljem Hrvatske, pa tako i u Bjelovaru, ali i potpuno novi koncept gradnje i uređenja trgovina što bi kupovinu trebalo učiniti još ugodnijom. Primjerice, najnoviji Lidlov šoping centar, otvoren potkraj prošle godine u zagrebačkom kvartu Dubrava, ima veću prodajnu površinu od dosadašnji Lidlovih trgovina, ali i šire hodnike, pa i sanitarije prilagođene presvlačenju beba, kao i prostranija parkirna mjesta.
Tijekom radova, za koje se trenutno ne zna ni kada će započeti ni koliko dugo će trajati, Lidl bi svoje poslovanje trebao izmjestiti na neku drugu lokaciju, šuška se u bjelovarskim poslovnim krugovima. Prema neslužbenim informacijama, predstavnici Lidla potkraj prošle godine obišli su nekoliko lokacija u Poslovnoj zoni Istok, vjerojatno u potrazi za adekvatnim zamjenskim prostorom, no do zaključenja broja nismo uspjeli doznati jesu li uspjeli postići dogovor s vlasnicima tamošnjih tvrtki.