Zahvaljujući stečaju bjelovarske tvrtke Poljopskrba – Bilogora, potencijalni kupci nekretnina u rujnu će imati priliku licitirati za stambenu zgradu i dvorište od ukupno 586 četvornih metara u centru Bjelovara s početnom cijenom od samo 300 tisuća kuna. Rezultat je to nove javne dražbe koju je Trgovački sud u Bjelovaru po stečajnoj sutkinji Sanjani Zorinc zakazao sa 6. rujna, pri čemu svi oni koji žele licitirati, moraju uplatiti deset posto jamčevine najkasnije do 4. rujna.

Stambena zgrada i dvorište koje su prodaju, nalaze se u Ulici Ivana viteza Trnskog, u blizini trgovine Vidik, a upravo je lokacija ono što tu nekretninu stavlja u fokus. Cijena od 70-ak eura po kvadratu doista se čini prilično atraktivnom i vrijednom rizika, iako valja napomenuti da je, s obzirom da se prodaje na dražbi, moguće i da će biti više zainteresiranih.

Usto, vrijedi napomenuti kako je vrijednost spomenute nekretnine prije nešto manje od dvije godine ovlaštena procjeniteljica Ivana Novaković odredila na nešto više od milijun kuna. Ako stambena zgrada pronađe novog vlasnika, ubrzo nakon toga novac od prodaje umanjen za pripadajuće troškove raspodijelit će se vjerovnicima, a tvrtka Poljoopskrba – Bilogora nakon okončanja stečaja pokrenutog 2016. godine, bit će izbrisana iz Sudskog registra Trgovačkog suda u Bjelovaru.