Miroslav Levak i njegova supruga Indira više nisu koncesionari Gradskog bazena Bjelovar. Kako doznajemo iz Gradske uprave, tvrtka R.R. Sport čiji su osnivači, Gradu Bjelovaru još sredinom listopada prošle godine podnijela je zahtjev za raskid ugovora o koncesiji, a Grad ga je prihvatio.
– Nismo se protivili otkazivanju ugovora jer smo i sami imali određene primjedbe na rad koncesionara koje su se uglavnom odnosile na boravak, odnosno izostanak vlasnika na bazenu – govori Antun Korušec, bjelovarski gradonačelnik. Dodaje kako tvrtka Levakovih neće biti penalizirana zbog otkazivanja ugovora, te da je posebno povjerenstvo još potkraj rujna prošle godine ustvrdilo da je R.R. Sport ispunio sve financijske obveze koje se odnose na gradski bazen, a riječ je o troškovima električne energije, vode i sredstava za dezinfekciju.
– Grad Bjelovar i dalje će ulagati u bazen, nema govora o tomu da ćemo ga zapustiti. Ovih dana provjeravamo što je sve potrebno napraviti prije nego što počne ovogodišnja kupališna sezona – govori Korušec.
Umjesto poduzetničko-estradnog bračnog para, brigu o bjelovarskom bazenu trebale bi preuzeti mlade snage iz Bjelovarskog plivačkog kluba (BPK) iza kojih su, u sportsko-rekreativnom smislu, zavidni rezultati. U svojih dosadašnjih pet godina rada, oni su naučili plivati 600-tinjak Bjelovarčana pri čemu su osim gradskog bazena koristili i onaj natkriveni u Domu za umirovljenike Vita Nova.
Sportaši puni entuzijazma
– Jako nam je drago što nam se pruža prilika za upravljanje bazenom. Očekujemo da ćemo u Klubu ove sezone imati 250 plivača, dakle ne računajući školu za neplivače koju ćemo već tradicionalno održavati. U našoj užoj jezgri ima nas petero, a mahom je riječ o visoko obrazovanim trenerima. No, kako bismo bazen vratili na staze stare slave, trebat će nam još ljudi. Ideja imamo stotinu, veoma smo entuzijastični oko svega – govori Marko Mihalinec, predsjednik BPK-a. S obzirom da je orijentiran prvenstveno na sport i rekreaciju, upravo su to segmenti u kojima vidi prostor za poboljšanja. Mihalinec je obišao sve otvorene bazene u Hrvatskoj, a trenirao je i na nekim zagrebačkim. Tvrdi kako je bjelovarski otvoreni bazen najljepši u Hrvatskoj, a dodaje kako je jedna od najvećih njegovih prednosti upravo veličina.
– Mi u svako doba dana možemo postaviti dvije – tri pruge i omogućiti ljudima plivanje. To nije neko revolucionarno rješenje, već upravo tako rade na zagrebačkim bazenima – poručuje dodajući kako je potrebno uvesti više red na bazen u smislu da nema skakanja i ugrožavanja tuđe sigurnosti.