Bjelovarsko kino, koje je zbog iznimno velike posjećenosti tijekom protekle tri godine prije mjesec dana provelo dubinsko, bimolekularno čišćenje fotelja, što će od ove godine biti godišnji higijenski standard, danas je nastavilo s novim ulaganjima: instalirano je novo, silver screen platno i nova dodatna oprema što će razveseliti i najzahtjevnije filmoljupce.

Uz to što već dvije godine dokupljujemo jamstvo za našu zastarjelu kino opremu i nakon što su nas u studenome prošle godine obavijestili kako je naočale za naš 3D Dolby sustav proizvođač prestao proizvoditi (Dolby je u međuvremenu kupio i ugasio DO-RE-MI, proizvođača našega servera!), postalo je jasno kako se i u filmskoj industriji događaju burna preslagivanja koja nas se i te kako tiču. Naše je platno s postojećom opremom davalo tamniju sliku, posebice u 3D formatu, radi čega sam zatražio tzv. drugo mišljenje koje nas je, također, upozorilo na mane i notornost našega sustava. – priča nam Adamović i nastavlja.

Odlučili smo se za kupovinu novoga platna štednjom (40 tisuća kuna), a 160 tisuća kuna vrijedan modularni polarizator, koji je ključni za kvalitetu slike, dobili smo na probu do konca ožujka sljedeće godine što će nam dati dovoljno vremena za natječaje ili za sponzore. Kako je riječ o potpuno novome sustavu 3D tehnologije, tako su i naše dotrajale naočale konačno otišle u povijest: od 300 komada, s koliko smo počeli raditi, ostali smo tek na manje od pola i već dugo ne možemo prikazati dvije 3D projekcije zaredom. Sada smo kupili posebno dječje, a posebno za odrasle. Nažalost, i ove su plastične, ali sumnjam da bi itko dao 100 € za staklene premium, kakve su još preostale na tržištu. Što se tiče poboljšanja ukupnoga kino doživljaja, učinili smo sve što je u našoj moći. Za sada. Naime, prije tri tjedna BARCO je tržištu predstavio svoj najnoviji laserski projektor za 30.000 sati rada, što u našim bjelovarskim gabaritima znači bar deset godina mira – zagonetno je zaključio Adamović.