ROVIŠĆE – Novoizgrađeni Kulturni centar u Rovišću je završen, a prije petnaestak dana stigla je i uporabna dozvola. Moderno zdanje završeno je u roku od godine dana, a Kulturni centar Rovišće bit će u budućnosti središnje mjesto svih kulturnih zbivanja na području ove općine. Ukupna investicija s izgradnjom, unutarnjim opremanjem i nabavkom potrebne opreme iznosila je 8,5 milijuna kuna, a ovaj je projekt u potpunosti financiran iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Ovaj moderni kompleks koji se uz modernu kino-dvoranu s otprilike 120 sjedećih mjesta sastoji i od više prostorija predviđenih za rad i djelovanje udruga koje djeluju na području Općine Rovišće uskoro će biti i službeno otvoren. Prvi koji su imali priliku pogledati kako izgleda Kulturni centar bili su studenti iz Rovišća, a bit će to mjesto u kojem će se ubuduće odvijati najveći dio društvenog života u općini.

-Kulturni centar je predviđen za čitav niz događanja. Ovdje se mogu održavati kazališne i kino predstave, predavanja, kulturno – umjetnički program, izložbe i sve ostalo što se i inače odvija u sličnim prostorima predviđenim za kulturni i društveni život. Bit će to mjesto u kojem će sadržaje za sebe pronaći svi mještani općine. Od najmlađih kao što su djeca iz vrtića i osnovnoškolci, koji će ovaj prostor moći koristiti za potrebe nastave, Kulturni centar koristit ćemo i kako bi upoznali djecu i mlade s Domovinskim ratom i svim onim što su naši branitelji dajući život za domovinu omogućili nama život, rad i slobodu. Koristit će ga i udruge građana, udruge umirovljenika, sve grupacije ljudi s područja općine i trudit ćemo se da ovaj prekrasan prostor što je moguće više upotpunimo sadržajima – kazao je načelnik Općine Rovišće Slavko Prišćan i dodao da će vrlo brzo biti upriličeno i službeno otvorenje.

Načelnik Slavko Prišćan najavljuje vrlo skoro otvaranje

-Ovisno o mjerama koje će se u sljedećem periodu poduzimati vezano uz epidemiju korona virusa, imat ćemo otvorenje našeg Kulturnog centra. Bit će to vrlo brzo, a vjerujem da će svi naši mještani biti zadovoljni i ponosi što smo u našoj općini dobili jedno tako moderno, kvalitetno i višefunkcionalno zdanje – kazao je Prišćan i dodao da Kulturni centar Rovišće nije jedini kulturni objekt izgrađen na području općine. Izgrađen je i Centar kulture u Predavcu, koji će moći primiti tristotinjak ljudi, a u objektu u koji je uloženo gotovo tri milijuna kuna, održavat će se predstave i sva ostala događanja po potrebi stanovništva tog mjesta.