Učenike II. osnovne škole i njihove roditelje prvog dana škole dočekalo je neugodno iznenađenje – većina njih do daljnjega ne mogu računati na topli obrok, jer je tijekom školskih praznika zgrada matične škole poplavila, a najviše su stradali upravo kuhinja i skladište. Vijest je potvrdila i ravnateljica II. OŠ, Davorka Bačeković – Mitrović, na službenim internetskim stranicama te obrazovne ustanove.

Zatvoreno do sanacije

– Zbog nedavne poplave u školskoj kuhinji matične škole, u kojoj se pripremaju obroci za sve učenike naše škole, postoje objektivni razlozi za zatvaranje iste, do sanacije. Zbog građevinskih radova školska kuhinja, tj. obroci pod prvim velikim odmorom, neće biti organizirani za sve učenike koje se inače hrane, nego samo za učenike u produženom boravku, za koje je prehrana privremeno organizirana putem usluge tzv. cateringa. Prema najnovijim informacijama iz Grada Bjelovara, koji kao osnivač škole osigurava uvjete rada školske kuhinje, nadamo se da ćemo s obrocima za sve učenike koji se hrane krenuti sa 16. rujnom 2019. godine. O svemu ćete biti na vrijeme obaviješteni putem web stranice škole. Učenici u produženom boravku imaju tri obroka, počevši od 10. rujna 2019. godine. Zahvaljujemo na razumijevanju i želimo vam sretan i ležeran početak nove nastavne godine te puno uspjeha u radu – stoji u obavijesti ravnateljice koja učenicima želi ležeran početak nove nastavne godine.

Optimistični rokovi

Iako je ravnateljica Bačeković – Mitrović izrazila nadu da će školska kuhinja započeti s radom već idućeg tjedna, oni koji su vidjeli razmjere poplave smatraju da je taj rok postavljen previše optimistično.

– Poplava se dogodila tijekom školskih praznika. Svi prozori bili su zatvoreni pa je vlaga napravila svoje. Lamperija je uništena zbog vlage i vode, a slično je i sa zidovima. Kuhinja, blagovaonica i glavno skladište bili su puni vode. Sada se treba sva lamperija skidati jer se napila vode, postavljati nova žbuka i nove pločice što će biti veliki zahvat –

doznajemo iz neslužbenih izvora. Škola je o poplavi navodno obavijestila osnivača, Grad Bjelovar, još 14. kolovoza, no radovi još uvijek nisu započeli jer je bilo previše vlage.