Kuglačima Bjelovara kao da su se kugle probušile. Naime, Topnici su u prvih pet kola, što je ujedno i pola prvog dijela prvenstva, ostvarili samo jednu pobjedu i jednu su utakmicu odigrali neriješeno. Iz tog mršavog učinka od samo tri osvojena boda daje se naslutiti kako će kuglači Bjelovar ove sezone imati velikih problema s ostankom u Prvoj ligi, pogotovo zato što danas gostuju u Zagrebu kod Medveščaka koji na ljestvici stoji nešto bolje od Topnika. Međutim, trener Darko Blaško nije zabrinut. Vjeruje u svoje kuglače koji su u sasvim dobroj formi i koji su dovoljno kvalitetni da iznesu teret prve lige.
– Situacija nije dobra, ali nije iznenađujuća. Naime, u prvih pet kola imali smo izuzetno težak raspored koji nam nikako nije išao na ruku. Iznenađenjem se jedino može smatrati neriješeno u prvom kolu protiv Velebita, dok su ostali rezultati očekivani, Pa igrali smo Mertojakom, Grmoščicom i Zaprešićem, koji su tradicionalno najjače momčadi u ligi, dok smo u gostima pobijedili osječki Kandit – kazao je trener Blaško koji je najavio.
– Medveščaku u goste idemo po pobjedu. Atmosfera u momčadi je sjajna, samopouzdanje je na visokom nivou, a i protiv Medveščaka obavezno igramo dobro tako da se nadamo povoljnom rezultatu. Problem nam može predstavljati njihova kuglana koji nikome u Prvoj ligi na odgovara. Međutim, igramo kompletni s tim što su Kasumović, Željko Košutić i Šantek u sjajnoj formi, mađar Kiš je iz kola u kolo sve sigurniji, dok je Luka Mijić uvijek spreman za visoki rezultat – najavio je Darko Blaško uspjeh Topnika.