Iako je kroz povijest u svojim redovima imao niz sjajnih igrača, Kuglački klub Bjelovar do prošlog tjedna nikada nije imao reprezentativca. Prvi koji će upisati službeni nastup u kockastom dresu bit će Luka Mijić. Talentirani Bjelovarčanin je jučer otputovao s U23 reprezentacijom Hrvatske na Svjetsko prvenstvo koje će se održati u rumunjskom Cluju. Kockasti dres Mijić je izborio odličnim igrama u pripremnim utakmicama reprezentacije protiv Slovenije i Austrije. U pobjedama je bio jedan od najboljih i izbornik Miljenko Šarac ga nije mogao zaobići.

– Izuzetno sam sretan i ponosan jer sam postao prvi Bjelovarčanin koji je stekao reprezentativni status. Ranije su to možda zaslužili i neki drugi, no drago mi je da je kocka pala baš na mene. Taj poziv je došao kao rezultat dobrih igara u klubu, ali isto tako i napornih treninga kroz cijelu sezonu – skromno je kazao Mijić koji se osvrnuo na očekivanja u Rumunjskoj. Ekipno Svjetsko prvenstvo U23 traje od danas pa do nedjelje 20. svibnja. Reprezentaciju Hrvatske čini šest igrača.

– Teško je u ovom trenutku reći što i koliko možemo napraviti u Rumunjskoj. Ne poznajemo u dovoljnoj mjeri protivnike da bi mogli bilo što prognozirati. Ono što mogu reći je da ćemo dati sve od sebe da na najbolji mogući način predstavljamo Hrvatsku – zaključuje Mijić.
Na širem popisu seniorske reprezentacije našlo se ime Željka Košutića. Međutim, nakon nekoliko dana priprema kapetan Bjelovara je otpao za reprezentativnu akciju u Cluju.