Bjelovarska tvrtka Kudumija Trade ovog petka obilježila je 30. godišnjicu uspješnog poslovanja, što je događaj kojim se rijetke bjelovarske tvrtke mogu pohvaliti. U svojoj bogatoj poduzetničkoj povijesti, tvrtka Kudumija Trade izrasla je u vodeću tvrtku za proizvodnju šatora i hala ne samo u Hrvatskoj, nego i u jugoistočnoj Europi.

Ta je tvrtka ujedno i uspješan primjer gospodarskog razvitka Bjelovarsko-bilogorske županije. Otvorena 1988. godine, isprva je bila trgovački obrt, potom djelatnost proširila i na ugostiteljske objekte da bi već godinu dana kasnije, 1999. godine, otvorila suvremeni prodajni centar Domus u centru Bjelovara.

Više od stotinu zaposlenika

Proizvodnjom i najmom šatora i hala Kudumija Trade počinje se baviti od 2004. godine, a poslovanje se uskoro širi i na susjednu Srbiju, gdje se osniva tvrtka K. T. Šatori d.o.o. sa sjedištem u Kragujevcu. Sa 94 zaposlenika u Hrvatskoj i 20 zaposlenih u Srbiji, tvrtka Kudumija jedan je od svijetlih primjera hrvatskog poduzetništva.

Svečanost obilježavanja ove značajne obljetnice dodatno je obilježena i otvorenjem novog pogona za proizvodnju cerada i aluminijskih konstrukcija čija je izgradnja sufinancirana sredstvima iz Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Brojni uzvanici

U pozdravnom govoru Dario Kudumija, direktor tvrtke, istaknuo je kako je u vlasništvu tvrtke isprva bilo 600, a danas je više od stotinu tisuća četvornih metara šatora. Naglasio je i kako više od 15 godina imaju vlastitu proizvodnju cerada i aluminijskih konstrukcija u dvije proizvodne hale te da su ove godine otvorili novi, moderniji i učinkovitiji pogon za proizvodnju cerada i aluminijskih konstrukcija.

Jasnica Kudumija Romek, direktorica društva, u emotivnom govoru zahvalila se svim kupcima, dobavljačima i zaposlenicima na ukazanom povjerenju.

Uz brojne poslovne suradnike, svečanosti proslave prisustvovali su Damir Bajs župan Bjelovarsko bilogorske županije, gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak, župan Virovitičko podravske županije Igor Andrović te gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin.