Piše Sanja Klinac

Malo veće policijsko istraživanje bit će, čini se, potrebno ne bi li se rasvijetlile sve okolnosti koje su se protekle nedjelje rano ujutro događale na čazmanskom području. Pitanje je bi li se ikada doznalo kako je stado ovaca otišlo iz ograđenog tora siščanske tvrtke “Ribnjak 1961”, da nisu završile pod kotačima vozača “Alfa Romea”. Upravljajući svojim osobnim automobilom 26-godišnjak je oko 6,45 sati na nenaseljenom ravnom dijelu ceste, između Narte i Blatnice, izvješćuje policija, udario u stado ovaca i janjadi. Na mjestu događaja uginula je čak 21 životinja, a na automobilu je nastala materijalna šteta.
– Ispitivanjem alkoholiziranosti utvrđeno je da je vozač bio pod utjecajem alkohola od 0,77 g/kg u izdahu. Na mjesto događaja brzo su stigli djelatnici Hrvatskih cesta koji su uklonili lešine s kolnika, a kolnik je očišćen pranjem od strane pripadnika Javne vatrogasne postrojbe iz Čazme. Protiv vozača, ali i odgovorne osobe poduzeća čije su životinje, podnijet će se prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama – stoji u izvješću Policijske uprave Bjelovarsko-bilogorske. No, vlasnik stradalih životinja Jurica Bošnjak negira svoju odgovornost. Tvrdi da je vrlo čudno kako su se ovce, i to baš janjci, uspjeli naći pet kilometara od tora u kojemu ih drže i to noću.
– Zna se da životinje noću miruju, a i kako bi bez goniča tako u stadu došle tako daleko. Zanimljivo da je riječ samo o janjcima, ne i o starijim ovcama. Vidjet ću što će reći policija, a prema prvim procjenama šteta koju imamo je najmanje osam tisuća kuna – komentira Bošnjak. Stravičan prizor razasutih mrtvih janjaca za čas se proširio i društvenim mrežama, a naišavši na mjesto događaja zabilježio ga je i slučajni prolaznik.