Komisija sudaca županijskog nogometnog saveza, kojoj je na čelu sada već bivši prvoligaški sudac Bruno Marić, pokazala je kako ne robuje tradicijama, ali i kako pametno razmišlja i ulaže u budućnost. Naime, suđenje finalne utakmice županijskog nogometnog kupa povjerila je Kristini Veljačić, saveznoj sutkinji iz Ćurlovca koja se nalazi na Prvoj ženskoj nogometnoj ligi i koja automatizmom sudi i treću HNL, a koja je u privatnom životu po zvanju magistra urbanog šumarstva. To ukazano povjerenje Kristina je opravdala na najbolji mogući način. Finale županijskog kupa odsudila je gotovo bez ijedne pogreške, neprimjetno, autoritativno, ali i lijepo za oko.

– Moram priznati kako me iznenadila vijest da ću suditi finale kupa jer tu utakmicu već po nepisanoj tradiciji sude suci s viših lista. Zadovoljna sam kako je sve to ispalo i što sam svojim suđenjem opravdala ukazano mi povjerenje, a posebno se zahvaljujem pomoćnicima Fejeru, Geleru i četvrtom sucu Župan koji su mi prije i za vrijeme utakmice puno pomogli. Međutim, posebno mi je drago zbog predsjednika Brune Marića koji se založio da ja dobijem finalnu utakmicu i što je bio ustrajan u toj odluci – nakon utakmice kazala je sutkinja Kristina Veljačić.

Ponosni na odluku

Riječi pohvale na račun Kristininog suđenja imao je i predsjednik Bruno Marić koji je insistirao da baš ona sudi finale.

– Da, Kristina je sudila sjajno, međutim, ponosan sam na našu odluku kojom smo svima, a posebno HNS-u poslali jasnu poruku kako pratimo i podržavamo žensko suđenje. Osim toga, pokazali smo i veliku dozu hrabrosti što smo tako važnu i najveću županijsku utakmicu dodijelili sutkinji – rekao je Bruno Marić koji je najavio – Učinit ćemo sve kako bi Kristini pomogli da dođe na Međunarodnu listu što je to ona i zaslužila, no, i našem Savezu puno bi značilo da imamo međunarodnu sutkinju u svojim redovima. Međutim, možemo se već sad pohvaliti kako je naš sudac Ivan Župan uvršten u ‘UEFA CORE’ program koji je preduvjet za uvrštenje na međunarodnu listu – naglasio je Marić.