ZAGREB – U Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu premijerno izvedena slavna Mozartova opera “Čarobna frula”. Tjednima prije rasprodana, ova opera u dva čina na pijedestal je popela i našu rovišćansku opernu divu Kristinu Anđelku Đopar. Mlada pjevačica prema svim kritikama briljirala je u ulozi prve dame, a ni sama ne krije zadovoljstvo uspjehom.

– Još se oporavljam od ovog, za mene velikog događaja. Nemam riječi kojima bih opisala koliko sam bila počašćena kada su mi dodijelili tu ulogu i onda još obznanili da ću prvu damu na premijeri pjevati upravo ja – pod dojmom je dan nakon premijere ispričala naša primadona. Vokalno čisto pjevanje na njemačkom jeziku tek je jedna od brojnih kritika koje su se mogle čuti nakon nastupa, a mnogi joj čestitaju i na izvrsno izvedenom govornom dijalogu na hrvatskom jeziku. Koliko je bilo zahtjevno odgovoriti na sve izazove dovoljno govori i činjenica da je Kristina bila dio opernog spektakla koji je režirao Krešimir Dolenčić, a izvedbom ravnao maestro Nikša Bareza i maestro Veton Marevci.

– Nadam se da će me uskoro prebaciti u soliste. To će onda biti vrh moje karijere – sretna je HNK-ova operna pjevačica Kristina Anđelka Đopar. Čarobna frula posljednja je Mozartova opera koja u formi bajke donosi priču o borbi dobra i zla te pobjedi ljubavi i iskrenosti nad intrigama i smrću te alegorijskoj potrazi za mudrošću i prosvjećenjem. Ova, danas kultna opera, nastala je na njemački libreto Emanuela Schikanedera, a praizvedena je u Beču 30. rujna 1791., dva mjeseca prije Mozartove smrti. Među malobrojnim Bjelovarčanima koji su bili na Kristininoj premijeri bio je i poduzetnik Stjepan Hittner koji joj je čestitao prekrasnim buketom cvijeća.