Nakon mnogobrojnih peripetija, natezanja i u hrvatskoj povijesti nezabilježenih dramatičnih preokreta napokon je, dva mjeseca nakon parlamentarnih izbora, formirana Vlada RH. Premijer je iskusni i međunarodno cijenjeni financijaš, nezavisni Tihomir Orešković, a ministri za koje se tvrdi da im je stručnost bila presudna pri “zapošljavanju” dolaze iz redova HDZ-a i Mosta, no ima i onih koji nemaju stranačku iskaznicu. S obzirom da je Hrvatska centralizirana država, mnogo je toga što Vlada RH može isporučiti Bjelovaru, odnosno mnogo je toga što Grad Bjelovar ne može realizirati bez pomoći Vlade RH. Gradske vijećnike stoga smo zatražili da nam odgovore na pitanje što bi poželjeli u slučaju da im Vlada, poput zlatne ribice, može ispuniti želju. Ali, samo jednu.

 Zdenka Henc (ABB) :Najviše nam treba brza cesta
– Najveći prioritet nam je svakako brza cesta prema Zagrebu. Cesta život znači, a potrebna je baš za sve. I za one koji rade u Zagrebu, a žive u Bjelovaru, za studente, a od ogromnog je značaja za gospodarstvo. Dovršetkom izgradnje ceste zasigurno bi se povećao interes poduzetnika za ulaganjem u Bjelovar, a koji je i danas dosta velik. Bjelovar bi postao predgrađe Zagreba, a prometna komunikacija bila bi mnogo kvalitetnija nego što je danas.

Dragica Valentić (HDZ): Brza cesta je prioritet svih prioriteta
– Bilo bi odlično da nam Vlada pomogne u privlačenju novca iz EU fondova pa da malo sredimo tu našu bolnicu, ali prioritet svih prioriteta svakako je dovršetak izgradnje brze ceste prema Zagrebu. Jednom kada se ta cesta završi, više nećemo biti slijepo crijevo u prometnom smislu. Dio ceste sada je zatvoren, a vlakom se putuje duže nego ikada. Dovršetak izgradnje brze ceste ujedno ima i jako veliku gospodarsku težinu.

 Ante Topalović (HDZ): Dajte nam prometnu infrastrukturu
– U prvom redu tražio bih nova radna mjesta. No, pretpostavka za to su spremni projekti i jasna vizija razvoja što naš Grad, na žalost, nema. Zadnji pravi gospodarski projekt za koji možemo reći da je zaslužna politika grada je Cormo koji se sada prodaje jer je matična firma u Italiji propala. Zadnja Vlada nam je obećala i cestu i prugu, a u stvarnosti je ukinula direktnu liniju vlaka za Zagreb i cestovni promet ponovno organizirala preko Vrbovca. Stoga mi ne preostaje ništa drugo nego da zamolim našu novu Vladu da sagrade do kraja prometnu infrastrukturu.

Dunja Vasić (SDP): Analiza prije akcije
– Željela bih od ove Vlade da prije donošenja odluka u svim ministarstvima prvo upoznaju i analiziraju sve započete projekte, te tek nakon toga donesu odluke koji se procesi mogu nastaviti, a koje treba dopuniti ili ukinuti. Sve veće i ozbiljnije promjene trebaju vremena da se provedu, te mora postojati kontinuitet rada ministarstava, bez obzira tko ih politički vodi. Željela bih da ova Vlada djeluje stručno i odgovorno, bez ideoloških prepucavanja i mjera koje će produbiti razlike među građanima.