Jučer je na Gradskom stadionu održana prozivka nogometaša Bjelovara. Tradicionalno najzanimljivije pitanje je s kojim kadrom će trener Alen Mrzlečki krenuti u novu polusezonu. U pogledu odlazaka sigurno je tek da će Šiprak na proljeće nositi dres Varteksa, a postoje naznake odlaska još nekih prvotimaca.

– Na početku ću odmah reći da smo mi na kraju jesenskog dijela sezone sa svim igračima obavili razgovore i svi su obećali da ostaju. Međutim, očigledno da se tim obećanjima ne može vjerovati i moram priznati da sam razočaran i neugodno iznenađen najavama odlazaka pojedinih igrača. Oni sada svi licitiraju s raznim klubovima, no klub neće pokleknuti pod tim pritiscima – poručio je Mrzlečki potvrdivši da će se pripremama priključiti Rumenjak iz predavačkog Dinama i Mihael Mihoković koji je jesenski dio sezone proveo u Ferdinandovcu. Najavljen je i povratak Željka Ostrmana i to nakon jednogodišnje stanke zbog ozljede. Kroz pripreme će se ponovno pokušati nametnuti mladi Eugen Jelić Balta iz Dinama Predavac i Šotole iz Trnskog.

– S obzirom da u zimskom prijelaznom roku igrači mogu samovoljno mijenjati sredine teško je za proljetni dio sezone najavljivati bilo što. Naše ambicije će ovisiti o igračkom kadru koji ćemo imati na raspolaganju. Želja je dovođenje kvalitetnog napadača tako da Kuprešaka možemo prebaciti na krilnu poziciju, no svjesni smo da je takvih igrača malo na tržištu. Također, ukoliko nas napusti netko od nositelja igre onda ćemo se morati adekvatno pojačati i na još nekim pozicijama. Cilj je biti bolji nego jesenas, a koliko ćemo u tome uspjeti ostaje za vidjeti – dodaje trener Bjelovara.
U pripremnom razdoblju Bjelovarčani će odigrati devet utakmica od čega čak sedam u gostima. Možda upravo ta činjenica pomogle Bjelovarčanima da poprave dojam iz jesenskog dijela kada su poraženi na svih osam gostovanja.

– Kod dogovora oko pripremnih utakmica nismo bili vođeni tom mišlju. Većinu pripremnih utakmica ćemo odigrati u gostima jer mi na Gradskom stadionu nemamo adekvatne uvjete. Na glavnom terenu ne možemo igrati, a pomoćni je doslovno obična livada. Protivnici u pripremama su dosta kvalitetni tako da će svaki od igrača imati priliku izboriti se za svoju poziciju u momčadi – najavljuje Mrzlečki.

 

PRIPREMNE UTAKMICE

20. siječnja: Slaven Belupo jun. – Bjelovar
24. siječnja: Vrbovec – Bjelovar
27. siječnja: HAŠK – Bjelovar
3. veljače: Trnje – Bjelovar
7. veljače: Mladost (Ž) – Bjelovar
10. veljače: Moslavina – Bjelovar
14. veljače: Bjelovar – Mladost KP
17. veljače: Bjelovar – Borac
24. veljače: GNK Dinamo jun. – Bjelovar

Tominac: Baza domaći mladi igrači

Predsjednik Josip Juraj Tominac je potvrdio Šiprakov odlazak, ali se osvrnuo i druge igrače koji su najavili odlazak. Istaknuo je da će klubu biti drago ukoliko netko pronađe angažman u višem rangu, no Bjelovar neće podleći raznim ucjenama.

– Šiprak studira u Varaždinu i iz tog razloga je najavio odlazak u tamošnji Varteks. Nije nam drago da nas napušta standardni prvotimac i to zbog odlaska u lošiji klub, no nemamo nikakvu mogućnost da ga zadržimo. Postoje glasine da Pušić odlazi u Koprivnicu. On je još uvijek igrač Bjelovara i očekujemo ga na prozivci. S Kuprešakom je sve dogovoreno i on sigurno ostaje, a u kontaktu smo s još nekoliko igrača koji bi nam se mogli priključiti. Prijelazni rok još nije započeo i prerano je da sada u javnost izlazimo s imenima. Postoje kontakti s Nikolićem, Jakšićem i Rajićem oko povratka iz Osijeka, kao i s mladim Patrikom Šantalabom koji je također u Osijeku – naglasio je Tominac uz napomenu da Bjelovar neće gomilati igrače te da će se i dalje bazirati na mladim domaćim nogometašima poput Atlije i Makopek Pušeca. (mć)