Nije puno vremena trebalo da Općinsko državno odvjeništvo u Bjelovaru podigne optužnicu protiv 24-godišnjaka iz Gline, koji je nedavno pobjegao za vrijeme privođenja na Županijski sud u Bjelovaru. Kao što je poznato, u trenucima kad ga je u društvu partnera u zločinu, 22-godišnjaka također s područja Gline, policija privodila u istražni zatvor u Bjelovaru, A. N. (24) je uspio uteći. Tek koju sekundu nakon što je sudac istrage Županijskog suda u Bjelovaru odlučio da će zbog svojih nedjela i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela barem mjesec dana provesti u istražnom zatvoru, 24-godišnjak je od čuvara tražio da ga pusti na zahod.

Ušao je u WC na prvom katu zgrade, a kad nakon duljeg vremena nije izlazio van, čuvari su ušli unutra kako bi provjerili što se događa i imali su što za vidjeti. Mladića unutra nije bilo, no zato su primijetili otvoren prozor. Kako prozor WC-a nije bio osiguran rešetkama, 24-godišnjak se spustio po cijevi i pobjegao u, pokazalo se, kratkotrajnu slobodu. Za ovim mladićem policija cijele Hrvatske tragala je desetak dana, da bi konačno bio pronađen u Zagrebu, odakle je konačno i sproveden u bjelovarski zatvor.
Inače, ovaj je dvojac uhićen jer je u Križevcima počinio kazneno djelo krađe, a optužnicom im se na teret stavlja da su dana 28. rujna u prodavavonici “Müller” s polica prodavaonice uzeli te u naprtnjačama iznijeli razne muške i ženske parfeme ukupne vrijednosti veće od 14 tisuća kuna. Općinsko državno odvjetništvo predložilo je da sud okrivljeniku A. N. (24) izrekne kaznu zatvora u trajanju od dvije godine, a drugookrivljenom N. T. (22) kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest mjeseci.