BJELOVAR – Mladi bjelovarski košarkaš Vito Porobić, koji se dokazao u dresu KK Bjelovara u kojem se pod budnim okom trenera Damira Krpana i sa svojim sjajnim igrama izborio za dres zagrebačke Cibone, iza sebe ima sjajnu sezonu. Osim što je starter u juniorskoj momčadi Cibone, Vito se izborio i za mjesto na pripremama hrvatske juniorske reprezentacije koja se već jedno duže vrijeme priprema za nastup na Prvenstvu Europe.

-Jedan dio priprema odradili smo u Velikoj i Puli, a sad se nalazimo na pripremama u Svetom Martinu na Muri. To su ujedno i zadnje pripreme nakon kojih će izbornik Milan Karakaš odrediti momčad za Europsko prvenstvo koje će od 27. srpnja održati u Grčkoj – izjavio je je Vito Porobić koji je dodao

– Konkurencija je izuzetno jaka i kvalitetna, međutim, ne zamaram se time. Meni je uspjeh što sam uopće došao do juniorske reprezentacije i to iz Bjelovara koji ne slovi kao neki košarkaški grad. Inače, sve je u najboljem redu i kao svi u reprezentaciji nadam se uspjehu na Europskom prvenstvu – najavio je mladi bjelovarski košarkaš.