Košarkaši Bjelovara prvenstvenu će sezonu završiti na sjajnom drugom mjestu. Taj jedan od najvećih klupskih uspjeha momčad trenera Damira Krpana ostvarila je velikim pobjedama tokom prvenstva, a posebno u jesenskom dijelu prvenstva, s tim da ga je potvrdila u zaostaloj utakmici 12. kola u kojoj je na domaćem parketu savladala vodeću momčad Međimirja s čak deset koševa razlike. Osim što su tom pobjedom potvrdili drugo mjesto na ljestvici, košarkašima Bjelovara ova pobjeda posebno je slatka jer Međimurje je jedna od najjačih košarkaških momčadi sjeverne regije, pobjednik je druge lige sjever, ali je i momčad koja će sudjelovati u kvalifikacijama za popunu prve lige. Da kraja prvenstva košarkaši Bjelovar moraju odigrati i zaostalu utakmicu s Koprivnicom, međutim, ishod te utakmice ne može utjecati na njihov konačni poredak na ljestvici.

Ponovo u vrhu ljestvice

Nakon potpuno izjednačenog prvog poluvremena koje je završilo s prednošću Međimurja od dva koša, do rješenja pitanja pobjednika ove izuzetno sadržajne utakmice došlo je u trećoj četvrtini koja je u potpunosti pripala košarkašima Bjelovara koji su zadnju četvrtu četvrtinu otvorili s osam koševa prednosti. Ta prednost pokazale se prevelikom Za Međimurce koji se nisu uspjeli nametnuti raspoloženom Vrinjaninu, Gečeku i posebno Porobiću koji je s 22 postignuta koša ujedno bio i najefikasniji strijelac utakmice.
– Prema najavama i slijedeću sezonu ostajemo u istom sastavu s tim što će naši mladi igrači dobiti još veću minutažu. Sve to govori kako ćemo i u novom prvenstvu ponovo igrati lijepu i gledljivu košarku, ali i kako ćemo ponovo biti momčad iz samog vrha ljestvice – najavio je trener Damir Krpan.

TABLICA

1. Međimurje 12 10 2 22
2. Bjelovar 11 7 4 18
3. Radnik 12 5 7 17
4. Labrada 11 5 6 16
5. Ivančica 11 5 6 16
6. Virovitica 10 5 5 15
7. Koprivnica 11 2 9 13