Košarkaši Bjelovara sjajnu prošlu sezonu, koja im je ujedno bila i jedna od najboljih u klupskoj povijesti, okrunili su osvajanjem drugog mjesta u seniorskoj konkurenciji, osvajanjem drugog mjesta u juniorskoj kategoriji, kadeti su bili prvaci regije i igrali jedinstvenu ligu, dok su mlađi kadeti prvenstvo završili na trećem mjestu. Ta sezona iz snova bila je jedan od razloga što im je košarkaški savez Hrvatske ovog ljeta ponudio mjesto u prvoj ligi.

– Da, ti naši uspjesi bili su jedan od razloga, međutim, pravi razlog što smo dobili ponudu za igranje u prvoj ligi krije se u tome što su Zagreb i Istra odustali od natjecanja i košarkaški savez nije imao s kime popuniti ligu – kazao je Damir Krpan, trener KK Bjelovara, koji je naveo i razloge odustajanja od prve lige.

NAGLASAK NA KADETIMA

– Normalno da nam laska poziv za prvu ligu, međutim, mi za nastup u tako jakom rangu natjecanja nismo igrački konkurentni, nismo ni u financijskoj situaciji da se upuštamo u takvu avanturu, a pored toga morali bi se pojačavati s igračima izvan Bjelovara za što nije trenutak. Naime, mi smo naglasak stavili na domaće mlade igrače kao što su Serdarušić, Lovrić, Laić, Luka Bosanac, Vuković, Jug, Dašek. To je kadetska ekipa od koje u budućnosti puno očekujemo i ti će igrači u novoj sezoni imati dobru minutažu.

Seniorska momčad trenera Krpana u novoj sezoni biti će oslabljena za Šobaka i Vrdoljaka koji su zbog fakulteta odustali od aktivnog igranja košarke, no, ostali dio momčadi ostao je u prošlosezonskom sastavu i bez ijedne prinove. Krpan s pripremama i aktivnostima sa svim klupskim kategorijama starta početkom rujna, dok natjecanje u drugoj ligi sjever kreće sredinom listopada.
– Za razliku od prošle sezone Druga liga sjever u novom prvenstvu biti će puno jača. Vratili su se Podravac iz Virja i Grafičar iz Ludbrega, međutim, naši mladi igrači u ligu ulaze s velikim optimizmom jer su jači i iskusniji za jednu sezonu – naglasio je trener Krpan.

VITO POROBIĆ U CIBONI

Nakon Stefana Zadravca, Julijana Zadravca i Luke Božića, Vito Porobić je već četvrti košarkaš iz redova KK Bjelovara koji će nositi prvoligaški dres. Mladi bjelovarski košarkaš, koji igra na poziciji beka šutera od slijedeće će sezone igrati u mlađim uzrasnim kategorijama Cibone, a za oko zagrebačkim stručnjacima zapeo je svojim sjajnim igrama u jedinstvenoj ligi u kojoj je s prosjekom od 31. koša po utakmici bio najbolji strijelac.
– Osim što je odlazak Porobića u Cibonu strašno velika stvar za njega, no, i za nas je to veliko priznanje. Radi se o vrlo talentiranom i potentnom košarkašu pred kojim je velika karijera. Međutim, s ljudima u Ciboni dogovorili smo da Porobić igra za njihove mlađe kategoriji, dok će za nas ove jeseni igrati u seniorskoj konkurenciji – pohvalio se trener Damir Krpan. (daž)