Piše: Vedran Cindrić

U Hrvatskoj je po jučerašnjim podacima 715 zaraženih osoba koronavirusom, no zasigurno je da će ta brojka danas poslijepodne kada dođu novi rezultati biti još veća. No, na području Bjelovarsko – bilogorske županije od subote se nije povećao broj zaraženih te on i dalje iznosi pet.

Podsjetimo, pozitivni testovi potvrđeni su kod dvije osobe u Čazmi i tri osobe na području grada Bjelovara. Riječ je o obiteljskom širenju zaraze i još uvijek ne možemo govoriti o lokalnoj transmisiji – izjavili su iz Županijskog stožera civilne zaštite.

-Sve osobe koje su u samoizolaciji trebaju se pridržavati uputa koje su im izrečene. Moraju paziti da, dokle god imaju takvo rješenje, ne idu van, da vrše samokontrolu. Poštovani sugrađani, ostanite kod kuće, zaštitite zdravlje sebe, svojih najbližih i čitave zajednice – istaknuo je župan Damir Bajs.

-Apeliram na sugrađane da budu kod kuće, ne izlaze i da slušaju upute struke, da održavaju razmak i često peru ruke. Štiti sebe je najbolja zaštita poručio je pak ravnatelj Opće bolnice Bjelovar dr. med. Ali Allouch.