Piše: Vedran Cindrić

Rano jutros je stručno medicinsko osoblje Opće bolnice Bjelovar obavilo prvo testiranje nad pacijentom zbog ozbiljne sumnje na koronavirus. Tu informaciju portal Bjelovarac.hr neslužbeno je dobio iz svojih izvora te smo ju provjerili kod zamjenika župana i šefa Kriznog stožera za prevenciju virusa u našoj županiji Nevena Alića.

-Da, gospodin iz Čazme je boravio u Italiji i kada se vratio osjetio je povišenu temperaturu te se javio bolnici. Stručno medicinsko osoblje ga je, kako nalažu mjere, primilo na pregled u bolnicu gdje su obavljeni sve preventivne mjere i pregledi. Nalazi su poslani u Zagreb i očekujemo rezultate oko podneva. Liječnici za sada misle da se radi o običnoj gripi, ali čovjek je svejedno poslan u kućnu karantenu. Dok dođu nalazi više ćemo znati – izjavio je Alić. Dodaje da nema mjesta panici i da je Opća bolnica spremna na sve situacije.

-Ako se ispostavi da to ipak je koronavirus, bjelovarska bolnica je potpuno spremna da primi tog pacijenta i liječi ga uz sve mjere koje nalaže medicinska struka. Kažem opet ne treba raditi paniku, taj virus je malo jači od obične gripe i uz pravilnu njegu se liječi. Mi smo svima na dispoziciji 24 sata na dan – naglasio je Alić.