Piše: Vedran Cindrić

Zbog koronavirusa u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji u samoizloaciji je više od 250 osoba, no sinoć je u Garešnici po prvi puta u našoj županiji policija izašla na teren zbog prijave građana uslijed kršenja samoizolacije.

-Policija je dobila prijavu od građana, izašla je na teren i zatekla jednu osobu kako krši samoizolaciju i uslijed sumnje na koronavirus ne pridržava se navedenih naputaka. Građanin je prijavljen i sanitarnoj inspekciji te ga očekuje moguća kazna od 8 tisuća kuna – saznali smo od PU bjelovarsko – bilogorske.

Inače, i Temeljem zakona o državnom inspektoratu stoji da će se fizičkoj osobi koja se nije pridržavala uručenog Rješenja, sanitarni inspektori Državnog inspektorata izdat Prekršajni nalog na iznos od 8 tisuća kuna.

Istovremeno sanitarni inspektori Državnog inspektorata uz Prekršajni nalog prekršitelju će uručiti i Rješenje o izvršenju rješenja temeljem članka 139. Zakona o općem upravnom postupku. Njime će opomenuti prekršitelja ako se ne bude pridržavao naredbe temeljem izdanog Rješenja sanitarnih inspektora DIRH-a, platit novčanu kaznu i to: prvi puta u iznosu od 30 tisuća kuna, drugi puta u iznosu od 60 tisuća kuna, treći puta u iznosu od 120 tisuća kuna.

Zbog sigurnosti i zdravlja svih građana policija poziva građane da prijave svako kršenje samoizolacije.

FOTO – ilustracija